// Bülent Yaman //

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya İl Kadın Kolları Başkanı Azize Çeroğlu ve yönetimi tarafından Sakarya’nın 165 ilçesini kapsayan toplantılar serisi bugün Akyazı ve hendek etabıyla devam etti. Covid-19 tedbir ve önlemleri alınarak ve açık havada yapılan toplantılarda avukat Setenay Halis, avukat Özlem zengin ve Bikre Varol hukuki anlamda halktan gelen soruları cevaplıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hendek İlçe Başkanı Nihat Bayraktar ve yönetimi tarafından Hendek’te karşılanan CHP heyeti caddede halk ile buluştu. Partinin önemli isimlerinin de destek verdiği buluşmada ‘bir fincan kahvenin bin yıl hatırı var’ diyerek konuşmasına CHP Sakarya İl Kadın Kolları Başkanı Azize Çeroğlu, “Amacımız hukuki ve sosyal yardımlaşma başlığı adı altında halkın ayağına giderek sorunları bizzat yerinde dinlemektir” dedi.

Kadın ve çocuk haklarının çok önemli ve bu hakların partiler üstü olduğuna vurgu yapan Başkan Çeroğlu, “Bugün Akyazı ve Hendek ilçelerinde halkımızla buluşmak ve onların sorunlarını açık havada dinlemek için bir araya geldik. İstanbul Sözleşmesini anlatmak, bir kadın veya çocuğu alan bir annenin başına gelebilecek bir olayda izleyeceği hukuki yolları aktarmak ve elbette sosyal anlamda ‘biz ne yapabiliriz’ diyerek halkımızla buluşuruz” diye konuştu.

Daha önceki ilçelerde avukat Özlem Zengin ile bikre Varol’un halkla bir araya geldiğini ve bireylerin hukuki haklarını anlattığını belirten Başkan Çeroğlu, “Bu kez avukat Setenay Halis sizinle buluşacak” diyerek sözü genç avukata bıraktı. Kadın ve çocuk haklarının ne kadar önemli olduğunu belirterek konuşmasına başlayan avukat Halis ise her bireyin haklarını bilmesinin önemine işaret etti.