CHP, Sakarya’da ekonominin nabzını tuttu. KOBİ ve esnafların sorunlarının tespitini yapmak ve çözüm önerilende bulunmak üzere CHP Genel Başkanlığı tarafından görevlendirilen Parti Meclis üyeleri Sevgi Kılıç, Ayça Taşkent İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, İstanbul Milletvekili ve MYK üyesi Onursal Adıgüzel sabah erken saatlerde CHP Sakarya İl Başkanlığında, İl Başkanı Ecevit Keleş ve il yönetimiyle bir araya geldi. Heyet sırasıyla, Sakarya Ticaret Borsası, Süpürgeciler Sanayi Sitesi esnafı, Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ve Sakarya Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ile 7 fabrikaya ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaretler hakkında detaylı bilgiyi farklı başlıklar altında CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş verdi.

“EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN HAZIRLIKLARIMIZI YAPIYORUZ”

Kendi ekonomik programlarını için çalışmalar yaptıklarına değinen Başkan Keleş, “Genel Merkezimiz tarafından görevlendirilen CHP Genel Başkanlığı tarafından görevlendirilen Parti Meclis üyeleri Sevgi Kılıç, Ayça Taşkent İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, İstanbul Milletvekili ve MYK üyesi Onursal Adıgüzel’le beraber Sakarya’mızda KOBİ, esnaf, fabrika ve oda ziyaretleri gerçekleştirdik. Birlikteliklerimizde sorunlar üzerine konuşarak, gerekli notları aldık. İktidar yolunda ekonomiyi düzeltmek için hazırlıklarımızı yapıyoruz” dedi

“ESNAFIMIZIN SORUNLARINI TEK TEK NOT ALDIK”

Ziyaretlerinde esnafa ağırlık verdiklerini belirten Başkan Keleş, “Görevli arkadaşlarımızla beraber ilk adresimiz Sakarya Ticaret Borsa’sı oldu. Burada Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Adem Sarı ve yönetim kurulu üyeleri şahsımıza bilgi verdi. Sakarya’nın ticari hacmine ve atılabilecek adımlara yönelik fikir alışverişinde bulunduk. Biz de kendi düşüncelerimizi ve gördüğümüz eksiklikleri dile getirdik. Bize gösterdiği hoşgörüden dolayı çok teşekkür ederiz. Buradaki ziyaretimize müteakip, Süpürgeciler Sanayi sitesinde esnafımızla bir araya gelerek esnafımızın sorunlarını tek tek not aldık. Onlara çözüm önerilerimizden bahsettik. Esnafımız da atılmasını istediğimiz adımları sıcak karşıladı. Esnafımızın ardından, Sakarya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nde Sayın Hasan Alişan ve Oda Başkanlarıyla bir araya geldik. Esnafımızın sorunlarını ileterek, ekonomi politikamızı ve esnafımıza yönelik 17 maddelik çözüm önerimizi dile getirdik” ifadelerini kullandı.

“İŞÇİMİZ BORCUNU, YİNE BORÇLA KAPATIYOR”

Sanayi bölgesinde iş veren ve işçilerle yaptıkları sohbetlerden bahseden Keleş, “Ardından, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Akgün Altuğ’a misafir olduk. Kendisinden Sakarya sanayisinin ihtiyaçları konusunda bilgi aldık. Daha sonra işçilerimiz ve fabrika sahiplerimizle bir araya gelmek için Sakarya 1. Organize Sanayi Bölgesine uğradık. Burada ilk önce Sanayi Bölge Müdürü Sayın Ahmet Çubuk’u makamında ziyaret ettik. Kendisinden de sanayi bölgesi ve ihtiyaçları hakkında bilgi aldık. Birlikteliğin ardından bölgedeki 7 fabrikayı ziyaret ederek, fabrika sahipleri ve işçilerle sohbet ettik. Hepsi sorunlarını dile getirdi, özellikle işçilerimiz, geçinemediklerini ve sürekli mücadele ettiklerini, borçlarını ödemek için yeniden borçlandıklarını vurguladılar” şeklinde konuştu.

“ZİYARETLERİMİZN HEPSİ GELECEĞE BİRER YATIRIM”

Yaptıkları ziyaretlerin geleceğe yatırım olduğuna dikkat çeken Keleş, “Her zaman yurttaşlarımızın derdinden haberdar olmak için, sorunlarını dile getirmek ve çözüm bulmak için onların yanında olacağız. Oy aldıktan sonra halkından kopan siyasetçilerden olmayacağız. Bu halkın hak ettiği refaha ve huzura kavuşması noktasında, ekonomide yeni projeler ve planlar geliştirerek, ekonomi alanında adımlar atacağız. Yaptığımız çalışmalar ve ziyaretlerimiz hepsi geleceğe birer yatırım. İlerleyen günlerde de çalışmalarımıza devam ederek, Sakarya’mız ve Türkiye’miz için çözüm önerileri bulacağız” diye konuştu.