Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adapazarı İlçe Başkanı Füsun Çetin, partisinin kuruluşunun 98. yıldönümü münasebeti ile basın açıklaması yayımladı.

Çetin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"CHP'nin her üyesi partisine üye olmaktan ve oy vermiş olmaktan onur ve gurur duymaktadır, Cumhuriyet Halk Partisi kurulduğundan bu güne  laik ve tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin sigortası, barışın, kardeşliğin ve demokrasinin teminatı olmuştur ve bundan sonrada böyle olacaktır.

Partimiz tüm güçlüklere, yokluklara rağmen dönemin emperyalist güçlerine karşı idam fetvalarına , yerli işbirlikçilere , gerici yobaz emperyallerin eteğine sığınmış Ali (ARTİN) KEMAL lere rağmen Kurtuluş Savaşı’nı zaferle sonuçlandırmıştır.

Herkes ama herkes şunu çok iyi bilmelidir ki Cumhuriyet Halk Partisi; Cumhuriyetimizin, bağımsızlığımızın, özgürlüğümüzün, laikliğin, adaletin, aydınlık geleceğimizin, demokrasinin ve çağdaşlığın en önemli teminatıdır. Türkiye Cumhuriyeti’ni ve demokrasiyi kuran Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye’nin aydınlık geleceği için “ezilenlerin ve halkın partisi” olarak halkımızı kucaklamış ve kucaklamaya devam edecektir. CHP ve CHP’ye gönül verenler 98 yıldır, Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsız, laik, çağdaş bir devlet olarak var olması için çalışmıştır ve çalışacaktır.

Bugün şartlar ne kadar ağır olursa olsun; amacımız her türlü ayrımcılığı reddedip insana öncelik veren, daha demokratik ve katılımcı bir toplum yapısına kavuşmuş, ulusal dayanışma duygularını güçlendirmiş, siyasette ve yönetimde temiz toplum yaratma amacına ulaşmış; yurttaşlık, kardeşlik, dayanışma ve birlik bağlarını güçlendirmiş bir Türkiye’dir. CHP’nin en büyük gayelerinden biri de Atatürk’ün ışığıyla aydınlanmaya devam eden, temel insan hak ve özgürlüklerinde en ileri ülkeler düzeyine erişmiş çağdaş bir Türkiye Cumhuriyeti’dir.

Bu duygularla; mevcut düzenin  gericiliği, tükenmişliği ve karanlığını her türlü baskı, ötekileştiren yok sayan politikalarını ve TÜM İŞBİRLİKÇİLERİNİ şiddetle protesto ediyoruz. HERKES ŞUNU İYİ BİLSİN Kİ bütün ALİ(ARTİN) KEMAL lere , eşik yalayıcılara , cumhuriyet düşmanlarına  rağmen CHP herkes için var olmaya ve TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ İLELEBET PAYİDAR KILMAYA KARARLIDIR."