Cumhuriyet Halk Partisi İl Kadın Kolları Başkanı Azize Çeroğlu ve yönetim kurulu üyeleri, 17 Ağustos 1999 yılında meydana gelen depremde hayatını kaybeden vatandaşları andı.

Başkan Çeroğlu, yaptığı açıklamadan şu ifadelere yer verdi;

"17 Ağustos 1999’da yaşanan ve tüm ulusumuzu derin acılara boğan Marmara Depremi’nde, ilimizde resmi kayıtlara göre 18.373 yurttaşımız hayatını kaybetti. Felakette hayatını kaybeden tüm yurttaşlarımıza CHP Kadın Kolları olarak Allah'tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyoruz.

Bizler depremin üzerinden 22 yıl geçmesine rağmen kentsel dönüşümün yetersiz kaldığını düşünüyoruz.

Yetkililere sesleniyorum. Göz göre göre çalanın, çırpınan, evrakta sahtekarlık yapanın, eksik demir, kalitesiz beton kullananların karşısında duran siyasi bir iradayle sorunun çözüleceğine inanıyorum.

Deprem kaçınılmaz olduğu gerçeğinin üzerinde durmaya gerek dahi yok. Zaman her geçen gün daralıyor. İktidar ve yerel yönetimler bir an önce, birlikte çalışarak, gerekli tedbir ve önlemleri almak zorundadır.

Bizler şehrimizi seviyoruz. Yaşadiklarimizi unutmadık, unutmayacağız. Şehrimizi dün olduğu gibi yarın da terk etmeyeceğiz.

Adapazarı ilçesinin düzenlediği “Deprem Gerçeği” konulu toplantıda bizleri depremler hakkında bir kez daha bilgilendiren; İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Sn. Hüsnü Gürpınar’a teşekkürlerimizi sunarız.

Bu anlamda, deprem şehitlerimiz adına yaptığımız helva dağıtımına emek veren tüm yoldaşlarımıza teşekkür ederiz."