MEKTUP YAZMIŞLARDI
CHP´li vekiller Mehmet Ali Çelebi ve Hüseyin Avni Aksoy,  parti içindeki rahatsızlıklarını bir mektup yazarak CHP Genel Başkanı'na iletmişlerdi.  Kılıçdaroğlu da ''Cumhuriyet Halk Partisi’nde genel başkana mektup yazılmaz. Genel başkandan randevu alınır, gelinir, konuşulur'' yanıtını vermişti.  Daha sonra geçtiğimiz salı günü CHP grup toplantısının ardından Kılıçdaroğlu ile görüşüp rahatsızlıklarını ileten 3 vekil, Çarşamba günü de CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile bir görüşme gerçekleştirmişlerdi. 

İSTİFA ETTİLER
Üç milletvekili, TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyerek ayrı ayrı açıklamalarda bulunup, gerekçelerini sıralayarak partilerinden istifa ettiklerini açıkladı.  

ÖNERİLERİMİZE YANIT GELMEDİ
Yalova Milletvekili Özcan Özel,  istifa açıklamasında ''Önerilerimize yanıt gelmemesiyle birlikte bu açıklamaları yapma zarureti doğmuştur. Bundan sonraki çabam Atatürk'ün çizdiği yolda yürümek olacaktır. Partim için yapmış olduğum her çalışmadan onur duyuyorum. Ciddi bir uyarı ve işaret fişeği olacağını düşünerek partimizden istifa ediyorum'' dedi.

DÜŞÜNCELERİMİZ CİDDİYE ALINMADI
Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy da ''Partimizin öz evlatlarını ve birliğini düşünmemiz gerektiğini anlattım. Düşüncelerimiz ciddiye alınmadı. Partimizin politikalarında değişiklik olmaması üzerine mektup yazdık. Türkiye seçeneksiz değildir. Memleketimizde güneşli güzel günler yakındır'' diye konuştu. 

3 vekilin istifa etmesiyle CHP'nin Meclis'teki sandalye sayısı 138'ten 135'e düştü.