//Nurettin Eryılmaz//

Adapazarı Belediye Meclisi Ekim ayı oturumunda bütçe görüşmeleri sırasında CHP'li meclis üyesi Haluk Akbay söz alarak eleştirilerde bulunmuştu. 

Meclis oturumunun ardından Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, sosyal medya hesabından CHP'li meclis üyesi Haluk Akbay'ın 15 dakikalık konuşmasından bir kesit paylaşarak, "Malum İl Başkanı yine baltayı taşa vurmuş, kendi meclis üyesi çalışmalarımız için kürsüde bize teşekkür ederken, o ise her zamanki tavrıyla "yalan siyaseti" gütmüş. Diyeceğim şudur: Gülünç olmaktan vazgeçin. Bizim haddimizi de, gücümüzü de sevdalı olduğumuz milletimiz belirler." ifadelerini kullanmıştı.

Adapazarı Belediyesi'nin CHP'li meclis üyesi Haluk Akbay, bugün ilçe binasında basın toplantısı düzenleyerek, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Meclisteki konuşmasının tamamında çalışmaların ne şekilde ve nasıl bir bütçe ile yapıldığını eleştiren sözlerinin olduğunu belirten CHP'li meclis üyesi Akbay, "Bu kısımları çıkartıp yayınlanan video Akp zihniyetini ortaya koyan, ispatlayan durumdur. Bu durum Akp nin yalan üzerine siyaset yapmasının ispatıdır. Kendisine şu sözle cevap vermek istiyorum. Testinin içinde ne varsa dışarıya o sızar" dedi.

Adapazarı Belediyesi'nin CHP'li meclis üyesi Haluk Akbay, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Adapazarı Belediyesinin 2019 ve 2020 yılı denk bütçe olmasına rağmen yapılan hizmetler bütçe harcamalarına 38 milyon borç, belediyenin taşınmazlarının 23 milyon takas yapılarak toplam 61 milyon borçlanarak yapılmıştır.

2020 yılı sonu itibari ile bilan ço toplamı 382 milyon tl.dir. Borçların toplamı 118 milyondur. Borçların bilanço toplamına oranı %30.95 dir.

Borçlu belediyeyiz. Yine 2021 yılı bütçenin 37 milyon finans açığını kabul ederek 222 milyon olarak meclisten geçti, yıl içinde 25 milyon borçlanma yetkisi almıştır. Buna 2022 de talep edilen 44 milyonluk finans açığını ilave edersek %49.06 konumuna yükseliriz.

Kibir ve bilgisizlik sürekli beraberdirler, bilgisizlik daima sertliği doğurur. Bilgisizlik her zaman kendisine hayran olmaya hazırdır. Bey kısmı bilmediği işi erbabına bırakmıyorsa ahmaklığı yedi diyara türkü olur.

Faiz sebep, enflasyon sonuç diyen ve faizi yasaklayan bir anlayışın temsilcisi borçlanma talebi ile bütçe yapması başlı başına sorundur.

Biz halk deyimi ile ayağını yorganına göre uzat denk bütçe ile tasarruf eden, denetleyen, üreten, yerelden kalkınma isteyen belediyeciliği savunuruz. 21. Yüzyılda belediyecilik yerelden kalkınma modeline ve marka şehir olma anlayışına geçmiştir.

Belediyecilik borçlanarak değil üreterek büyüyerek halka hizmet etmek anlayışıdır. Onun için sosyal demokrat belediyecilik önemi artmaktadır. Ülkemizde bunu yapan belediyelerimiz vardır. Adapazarı ve sakarya büyükşehir belediyesi de sosyal demokrat belediye anlayışına geçmelidir.

İnanıyoruz en kısa zamanda halk mevcut yönetimleri ne kadar çırpınsalar bile göndererek sosyal demokrat belediye anlayışını iktidara taşıyacaktır.

"SAKARYA VE ADAPAZARI HALKI HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR"

Sayın başkan beni yalancılıkla itham etmiş sosyal medya hesaplarından 15 dakikalık konuşmamın 2 dakikasını yayınlayıp sanki kendisinin yaptıklarını övmüşüm gibi göstermiştir. Oysa konuşmamın tamamında çalışmaların ne şekilde ve nasıl bir bütçe ile yapıldığını eleştiren sözlerim vardır.

Bu kısımları çıkartıp yayınlanan video akp zihniyetini ortaya koyan, ispatlayan durumdur. Bu durum akp nin yalan üzerine siyaset yapmasının ispatıdır.

Kendisine şu sözle cevap vermek istiyorum. Testinin içinde ne varsa dışarıya o sızar."