HALK54.COM/Şevval Geçin

CHP Sakarya Kadın Kolları, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Şiddete Karşı Mücadele Günü dolayısıyla Sakarya'da CHP İl Başkanlığı önünde bir açıklama yaptı.

CHP Kadın Kolları'nın 81 ilde yapacağı, ortak basın açıklamasını CHP Sakarya İl Kadın Kolları Başkanı Azize Çeroğlu okudu. Çeroğlu, "İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz" diyerek başladığı açıklamasında şunları söyledi:

"Bizler, en temel hakkımız olan yaşam hakkımıza sahip çıkmak için direniyoruz. Kadınların can simidi olan İstanbul Sözleşmesi’nden bir gece yarısı, tek adamın kararıyla çıkılmasını asla kabul etmiyoruz! İlk seçimlerde kadın düşmanı zihniyeti sandığa gömeceğiz ve Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun söz verdiği gibi ilk bir hafta içinde İstanbul Sözleşmesi’ni yeniden yürürlüğe koyacağız.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak,  geçen yıl sözleşmenin bir maddesini hayata geçirdik ve Genel Merkezimizde “Alo Şiddet” hattı kurduk. Yaşam en temel haktır diyerek projemize “YaşamHak” adını verdik. 444 82 85 numaralı hattımızı arayan tüm şiddet mağduru kadın ve çocuklara, 7/24 ücretsiz destek hizmetleri verdik ve vermeye devam ediyoruz. Projemiz kanalıyla şunu daha net görüyoruz: İstanbul Sözleşmesi’nin fesih kararından sonra iletilen şiddet vakalarında artış var." dedi.

Basın açıklamasının sonunda CHP Sakarya İl Kadın Kolları Başkanı Azize Çeroğlu ve beraberindekiler, kadına yönelik şiddete vurgu yapmak ve farkındalık oluşturmak adına öldürülen kadınlar için el izi bıraktılar.