Cumhuriyet Halk Partisi Adapazarı İlçe Başkanı Füsun Çetin, "2022 bütçesi rant, talan, saray, israf, yandaş için değil vatandaş için yapılmalıdır" açıklamasında bulundu.

Çetin, "Her gün gelen zamlar  İşçi, emekli, esnaf, emeğiyle geçinmeye çalışan, % 21.7 büyüyen ekonomiden pay alamayan milyonlar, yoksulluk ve açlık sınırının altında yaşayan insanlarımızın yaşamlarını çekilmez hale getirmiş durumdadır. Yurttaşlarımız yağa şekere doğalgaza elektriğe iğneden ipliğe gelen zamlarla nefes alamaz duruma gelmiştir. İşçilere ve emeklilere verilen zam oranı yüzde 15’lerde kalırken, temel tüketim mallarına yüzde 30 ile yüzde 120 arasında zamlar gelmiş durumdadır. 2018'den bu yana mesken abonelerinin elektrik faturaları yüzde 122 civarında zamlandı. Kışın arifesindeyiz. Daha kombileri yakmadık ama sadece 2021 yılında doğalgaza 8 kez zam geldi. Sözün kısası dar gelirli yurttaşlara kaşıkla verilen ücret zamları, fahiş fiyat ve zamlarla yani kepçelerle  geri alınmış durumdadır." dedi.

Çetin, "Vergiler emekçilerin belini bükmüş durumdadır. Sadece musluktan akan suya 5 çeşit vergi veriyoruz. Vergi sistemi zenginleri pas geçerken olanca yük emekçilerin sırtına yüklenmektedir. Binler değil, yüzbinler değil evet bu ülkede milyonlar işsiz. Gerçek işsizlik 10 milyona yaklaşmış durumdadır. Artık TÜİK bile işsizliği gizleyemiyor. Her 4 gençten biri 2 üniversite mezunundan biri işsiz durumdadır. Ülkede açlık sınırı 3.049 lira iken, milyonlarca emekli ve çalışanların yarsını oluşturan asgari ücretli açlık sınırının altında bir ücrete mahkum edilmiş durumdadır. Büyüyen ekonomiden pay alan işçi ve emekçiler değil, milyonerlerdir. Emekçilerin , emeklilerin , dar gelirlinin  ekonomisi küçülmüş. Cengizlerin, Limakların , Rönesans, Kalyon, Kolin gibi bir avuç yandaşın ekonomisi paralarını yurt dışına kaçıracak denli büyümüştür." dedi.

Çetin, "Sayıştay raporlarına göre 2020 yılında AKP’li Cumhurbaşkanı, tek başına 3 milyar liraya yakın harcama yaptı. Saray’ın bir günde harcadığı tutar, 10 milyon TL’yi geride bırakıyor. Bu rakamlar 2021 bütçesinde katlanarak artmakta iken vatandaş kara kara kışı nasıl çıkaracağını düşünmektedir. Milyonlarca emekçi bir sarayın bütçesine yetmezken, 2021 yılında yapılan saraylarla birlikte 3 Sarayın bütçesine nasıl yetecektir?" dedi.

Çetin, "Temel tüketim ürünlerine gelen tüm zamlar geri çekilmeli, yeni zamlar yapılmamalıdır. Ücretlerde iyileştirmeler yapılmalı, ek zam verilmelidir. Asgari ücret vergiden muaf tutulmalı, az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınmalıdır.
Gelirleri açlık sınırının altında olanların ve işsizlerin faturaları devlet tarafından ödenmelidir. Gelirde adalet, vergide adalet sağlanmalıdır." dedi.