CHP Adapazarı İlçe Başkanı Füsun Çetin, 21 Mart Dünya Nevruz Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Çetin, yayımladığı Nevruz mesajında, "21 mart 1960 tarihinde Güney Afrika’da ''eşit haklar ve ırkçılıkla mücadele'' talep eden siyahların kanlı bir şekilde bastırılması nedeniyle birleşmiş milletler tarafından 1966 yılında bu insanlık dışı dünya görüşünü kınamak için her yılın 21 mart 'ı olarak seçtiği gün. 21 mart sadece gündüz-gece eşitliğinin değil, insanların tüm insanlık nezdinde eşitliğinin de günüdür…

Bütün insanlar özgür, onur ve haklar bakımından eşit doğar ve her biri ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasal ya da başka türden bir ayrım gözetilmeksizin, bu hak ve özgürlüklere sahiptir. Yine de, ırkçılık ve yabancı düşmanlığı neredeyse dünyanın bütün toplumlarının ortak sorunu. Özellikle göçmen ve mültecilere yönelik ayrımcılığın yaygınlığı endişe veriyor. Üstelik, ne yazık ki bu ayrımcılığı, kimi zaman fark etmeden besliyoruz.

Toplumsal cinsiyet tabularını yıkmaya çalışan sözlükler nihayet ilgi ve kabul görüyorken şimdi bir de dilimize pelesenk olmuş bazı deyimleri de (anladıysam arap olayım, Gvaur inadın tuttu) vs geride bırakmanın zamanı değil mi?

Uluslararası Irk Ayrımcılığıyla Mücadele Günü’nün Güneş’in bütün insanlar için eşit doğduğu bu güne denk gelmesi bize bir şeyler söylüyor olmalı.  Herkesin 21 Mart’ta gece ile gündüz kadar eşit olduğu günler diliyor ve bunun için çalışıyoruz. Nevruz bayramınız kutlu olsun." dedi.