Cumhuriyet Halk Partisi Adapazarı İlçe Başkanı Ayşe Füsun Çetin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Çetin, mesajında şu ifadelere yer verdi;

"23 Nisan Çocuk Bayramının önüne Ulusal Egemenlik kavramının eklenmiş olması son derece anlamlıdır. Türk ulusu 101 yıl önce ilk kez bir padişahın egemenliği yerine “Ulusun Egemenliği” kavramını getirmiştir. “Ulus Egemenliği” yerine tek adam egemenliği isteyenler bu nedenle bu bayramdan hiçbir zaman hoşlanmamışlardır. Hoşlanmama, giderek tavır almaya dönüşmüş, diğer ulusal bayramlara da kapsayacak şekilde genişlemiştir. Yurdumuzun kurtarıcısı ve Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün anısı önünde saygı duruşunda bulunmayı “sap gibi dikilmek” olarak niteleyebilmişler, her ulusal bayramda bir mazeret üretmişlerdir. Bu mazeret gün gelmiş sağlık sorunu, gün gelmiş deprem, gün gelmiş terör olmuştur.

Ulusal Egemenlik kavramına karşı olanlar, yıllar boyunca bu bayram kutlamalarını karartmak için HAİN FETÖCÜLERİN ürettiği “Kutlu Doğum Haftası” icat etmişlerdi. Fakat aynı HAİN FETÖ’ nün 15 Temmuz darbe girişiminde başları sıkışınca Ulusal Egemenliğin simgesi TBMM binasına sığınmışlar, parti merkezlerine Atatürk’ün dev posterini asmak zorunda kalmışlardır.

Ulusal bağımsızlığımızı savunmanın tek yolunun Ulusal Egemenlik kavramının simgesi olan TBMM olduğunu kabul eder görünmüşlerdir. Ancak ne yazık ki darbe girişiminin üzerinden bir yıl bile geçmeden meclisi işlevsizleştirecek Anayasa değişikliğini seçim hileleri ile dayatıp TEK ADAM REJİMİNİ yasallaştırmışlardır.

Ulusal Egemenliğin temsil makamında oturup, “Ulusal Egemenlik” kavramına karşı olmak, Meclisi işlevsizleştirip yeni saraylar inşa etmek, dünün Osmanlıcılarını kurtaramadığı gibi günümüzün Osmanlıcılarını kurtaramayacaktır.

Unutulmamalıdır ki; egemenliğin ulusa ilişkin olması kadar, onu üstün kılacak ve yaşama geçirecek yurttaşların bulunması, demokrasinin ve özgürlüklerin yaşatılabilmesi için yaşamsal öneme sahiptir. Akılcı bir eğitimle yetişmiş, eleştiren, sorgulayan, gerçeğe yönelmiş, çağdaş toplumsal değerleri her alanda içselleştirmiş, insana, bilime, bilgiye, emeğe saygılı, sorunlara duyarlı bireylerden oluşan toplumlar, demokratik yönetimi gerçekleştirip yaşatabilirler.

101. Yılını tamamlayan TBMM’nin, demokrasi ve evrensel hukukun siyasal kültürümüze tamamen yerleşmesi açısından kuvvetlendirilmesi gerekirken, ne yazık ki Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle birlikte işlevsiz bırakılmış, egemenlik odağı TBMM’den alınarak Cumhurbaşkanlığına devredilmiştir.

23 Nisan çocuklara adanmış bir tarihtir. Unutulmamalıdır ki; vatanı korumak, halkı ve çocukları korumakla başlar.

TBMM’nin kuruluşunun 101. Yılında, ulusal egemenliğin kayıtsız ve şartsız halka ait olduğu, çocukların taciz ve tecavüze uğramadığı, çocuk işçiliğinin bulunmadığı, eğitimin eşit ve parasız, kamusal yararla yapıldığı tam bağımsız ve demokratik bir ülke özlemi ile halkımızın ve çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı kutlu olsun…"