CHP Adapazarı İlçe Başkanı Ayşe Füsun Çetin, Akçakoca Mütfüsü Şaban Soytekinoğlu hakkında açıklamalarda bulundu.

Başkan Çetin açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

ALİ KOÇ'U GENELLEMESİNE DAHİL ETTİ
Akçakoca Müftüsü Şaban Soytekinoğlu bayram tatilinde Karasu' daki yakınlarını ziyarete gelip Kabakoz İsmail Sadi camisine gidip kürsüye çıkarak vaaz verdi. Akçakoca Müftüsü'nün gündeminde Filistin olayları ve yahudi'ler vardı. Osmanlı devleti'nin fişini Yunanistan’da yaşayan yahudilerin çekmeye çalıştığıyla başlayan müftü Soytekinoğlu genelleme yaparak 'Selanik göçmenlerinin yüzde 90'ı için sabetayist' tanımlaması yaptı. Bununla da yetinmeyen müftü Şaban Soytekinoğlu meseleyi gezi olaylarına getirip 'otellerini eylemcilere açanlar yahudilerdi. hatta şu anda birisi bir şirketin ve takımın başkanı' diyerek isim vermeden Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'u da genellemesine dahil etti.

BU SUÇU SORUŞTURMAYANLAR BU SUÇA ORTAKTIR
Böyle provakatorlerin devletten maaş alması bu ülkenin insanına hakarettir. Ve bu hakaretinin karşılığında terfi mi edecek, işten el mi çektirilecek göreceğiz.Böyle insanların arkasında namaza durmaktan imtina ediyor artik gençler. Herkesin tepki göstermesi, gündemde tutulması gereken bir rezalettir.
Müftü bozuntusu şunu çok iyi bilmeli ki Selanik'teki mavi gözlü adam olmasaydı ne minberine çıkacağı bir cami nede vaaz verebileceği bir cemaat olacaktı...
Müftü bozuntusu açıkça TCK 'da yer alan "halkın sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimini, diğer bir kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek" suçunu işlemiştir. En küçük bir imaya bile dava açan savcıları şimdi görelim!
Bu şahsı hala bu makamda tutanlar, bu suçu soruşturmayanlar bu suça ortak olmaktadırlar.

DEVLETİN MAKAMLARINI AŞAĞILAMAKTA
Devletin makamlarına bu tipleri atamak, devletin makamlarını aşağılamaktIr, halkın devlete olan inancını zedelemektedir.  İnsanları sınıflandırmak, ötekileştirmek ya da başka sıfatlarla ayrıştırmanın kime ne faydası olmuş şimdiye kadar ? Bu şahsın dinden imandan, sünnetten haberi yok anlaşılan. Peygamber efendimizin çok güzel bir sözü var konu ile alakali;"arabın aceme, [arap olmayana] acemin araba üstünlüğü olmadığı gibi, kırmızının karaya, karanın kırmızıya üstünlüğü yoktur. hiçbir milletin diğerine üstünlüğü yoktur. üstünlük ancak takva iledir.) [ibni neccar] ayrıca hucurat suresinde;" ey insanlar, sizi, bir erkekle bir kadından yarattık. birbirinizle tanışmanız için milletlere ve kabilelere ayırdık. allah indinde en üstününüz, takvada en ileri olanınızdır." denilmektedir.

İKTİDARI ADALETE DAVET EDEBİLDİN Mİ?
Müftü bozuntusuna sesleniyorum sen bir din adamı olarak 19 yıldır, yapılan haksızlıklara ses çıkarabildin mi? Allah yolunda olduğunu gösterip, kimseden korkmadan, Hz Ömer adaleti böyle değildi deyip, insanları güzel ahlaka, iktidarı adalete davet edebildin mi ?
Şimdiye kadar cengiz inşaat 30,kolin inşaat 36,makyol inşaat 24 kalyon holding ve limak inşaatın 19 kez vergi borçlarına muafiyet getirilmesine karşı çıktın mı? Kendi bakanlığına dezenfektan satmak için nonoksia adlı şirket kurup milletin parasını hortumlayan Akp ticaret bakanı değil mi? dışarda 100 liraya satılan dezenfektan 175 lira nasıl oluyor diye sormak hiç mi aklınıza gelmedi hiç mi araştırılmalı  diyebildimi? Bakan bu cesareti kimden aliyor niye birilerinin eli hep cebimizde? Bununla ilgili konuşabiliyor musun Şaban efendi? hemen her yere torpille giren yandaşlar için günah diyebildin mi? İki üç dil bilen sahte değil gerçek diplomasına rağmen iş bulamayan üniversite mezunu aydın gençlerimizi karanlığa umutsuzluğa iten senin zihniyetin değil mi? İktidarın pisliklerini halının altına süpürüp, samimiyetsizce filistin milistin deyip, bazı şerefli insanları hedef göstermen, sadece senin itibarsızlığını artırır. Samimi ol. ınsan ol.