CHP Adapazarı İlçe Başkanı Çetin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla feshedilen İstanbul Sözleşmesi için açıklamada bulundu.

Başkan Çetin yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"AKP’nin koltuğu nasıl titredi ki ne yapacaklarını şaşırmışlar. Eşitlik ve adalet kadınlarla gelecek. Bir gece yarısı çıkardığı kararı geri çektireceğiz. Biz kadınlar, yaşamakla beraber, daha eşit ve özgür yaşamayı da istiyoruz. Eşitliğe düşman, özgürlüğe düşman olanlar, İstanbul Sözleşmesi'ni feshedebileceğini düşünüyor. Tek bir kararla bu haktan asla vazgeçmeyeceğiz.

Meydanları doldurmaya, sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz… Bu kararnameyle Cumhurbaşkanı dedi ki, ‘Ben, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin iradesini tanımıyorum. kadınların başta olmak üzere çocukların, bu ülkede özgür ve eşitçe yaşamak isteyenlerin hakkına karşı çıkıyorum' dedi. Meclisin iradesine karşı çıkanlar, kadınların katilleriyle saf tutanları görecekler ki, tek adama karşı, meclisin iradesini gasp edenlere karşı, kadınların yaşamalarını açıkça istemediklerini söyleyenlere karşı biz, milyonlarız. İstanbul sözleşmesini geri getireceğiz. İstanbul sözleşmesini uygulatacağız. Ve toplumsal cinsiyet eşitliğini isteseler de istemeseler de kabul ettireceğiz

Kararı geri çek. Sözleşmeyi uygula

Kadın cinayetleri politiktir

Asla yalnız yürümeyeceksin"