Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Cüzzamla Savaş Derneği ve Vakfı ve Kardelen projesi ile yaşam, sağlık ve eğitim gibi birçok alanda hem yerel hem uluslararası arenada son derece önemli başarılara imza atan, binlerce insana umut ışığı olan Prof. Dr. Türkan Saylan ölümünün 12. yılında anılıyor.

CHP Adapazarı İlçe Başkanı Füsun Çetin de Türkan Saylan'ın vefatının 12. yılı dolayısıyla yazılı açıklamada bulundu.

Çetin, "Türkan SAYLAN Hoca çağdaş yaşamı ve yiğitçe ölümüyle Türkiye'yi aydınlatmaya devam ediyor. ÇAĞDAŞ Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan SAYLAN'ı yitirmenin 12.yılında acısının tazeliğini  yaşıyor, şükran, minnet ve saygıyla anıyoruz..
Türkan Hoca cüzzam hastalığına karşı uzun yıllar verdiği mücadele ile bize halkçı olmanın, devrimci olmanın, aydın olmanın, bilimden yana olmanın, insan olmanın, namuslu olmanın, Türkiye Cumhuriyetinden yana olmanın, çağdaşlıktan ve uygarlıktan yana olmanın, özveride bulunmanın; yiğitliğin örneğini ve dersini vermiştir." dedi.

Çetin, "Halkını ve ülkesini sevmek, kendini insanlığa adamak, hiçbir çıkar beklemeden eğitim alanında özellikle kız çocuklarına olanaklar sunmak; onları yetiştirmek için ömrünün son anlarına dek çaba harcamak Türkan Hoca'nın yaşam çizgisini oluşturmuştur. Türkan Hoca bu ülke insanına çağdaşlığı hedef olarak göstermiştir. Çağdaş yaşam, çağdaş uygarlık demektir. Bilim ve uygarlığı en cahil en yoksul kesimlere yaymaya, eğitim düzeyini yükseltmeye kendini adamıştı. Bu nedenle gericilerin, şeyhlerin, mollaların, ulemaların, dincilerin, yobazların, tarikatların hedefi olmuştur. Üstelik malum soruşturma dalgaları ve onlara kapılan cahillerce Türkan Hoca'nın da evi basılmış; bunu tezgahlayanlar kendi ideolojik fanatizmleri ile bu baskını meşrulaştırmaya çalışanlar hesabını veremeyecekleri utancın içinde boğazlarına dek batmışlardır." dedi.

Çetin, "O dönem İktidar şakşakçısı, Fethullahçı medya ve devlet idaresinde bulunan "yetkililer" en tehlikeli olarak gördükleri Türkan Hoca'ya ahlaksızca saldırmışlardır. Ancak tarihte karanlığın ışığı yok ettiği görülmemiştir. Türkan Hoca ölümünden sonra da hep ışıyarak ; yetiştirdiği öğrencileri karanlık güçleri yok edecek ve Türkiye'yi çağdaş uygarlık düzeyine taşıyacaklardır. Atatürk'ün aydın izinden, insanlığın aydın ışığından yürüyen; her zaman yüreğimizde taşıyacağımız sevgili Türkan Hocamızı saygıyla anıyoruz... Atatürk'ün Cumhuriyeti Türkan SAYLAN'ın hizmetlerini unutmadı. Uluslarası kamuoyu Türkan Hocayı unutmadı. CUMHURİYET HALK PARTİSİ olarak halkı için çırpınan bu ilerici,  devrimci demokrat meleği unutmadık unutmayacağız." dedi.