CHP Adapazarı İlçe Başkanı Füsun Çetin, "CHP orman yangınlarından PKK ile birlikte hareket etti" diyen Yeni Şafak Gazetesi'nin eski Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül'e çok sert tepki gösterdi. 

Çetin, "Yangınları başladığı anda söndürecek altyapıyı oluşturmayan , köylere su monitörlü yedekli tankerler dağıtmayan , Yunansitan'ın faal halde olup yangınlara müdahale eden 38 uçağı varken envanterin de 1 uçağı dahi olmayıp şu an kiralık bir kaç uçakla halkı ateşler içinde bırakanları savunanların çirkin iftirası da ancak böyle olur." dedi.

Çetin, "Elli tane hazırda bekleyen uçağımız olsa kaç köy yanmayacaktı? Neden 50 tane yangın söndürme uçağı almazsınız? Bu halk bu iktidarı yangın çıkarsa söndüremesin diye mi seçti?  Gezmeye tozmaya uçak var yangın söndürmeye yok neden? Bu beceriksizliğin üzerini örtmeye çalışan yandaş medyanın konuyu getirdiği nokta ‘’CHP YAPTI’’. Hadi oradan. Yazıklar olsun. Bin kere yazıklar olsun. O ormanda ölen tüm canlıların ahı ihmali kusuru olan kim varsa hepsini bulsun. " dedi.

Çetin, "Bu şahıs acilen halkı kin ve nefrete teşvik etmekten tutuklanmalı bununla ilgili CHP Adapazarı ilçe başkanı olarak şahısla ilgili Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacağım. İktidara ve iktidar yalakası besleme yandaş medyaya sesleniyorum bu kadar bariz provokasyonlarla söndüremediğiniz yangınların, yönetemediğiniz acil afet durumunun suçunu CHP 'ye iftira atarak yükleyemezsiniz. " dedi.

Çetin, "İbrahim Karagül yazdıklarını ispatlamazsa haysiyetsiz, şerefsiz, namussuzdur.  İbrahim Karagül bu yalanları söyleyecek kadar nefret dolusun, ama iki cümlenin arkasında duramayacak kadar da omurgasız ve korkaksın. Korkuyorsunuz çünkü biz haklıyız… Bütün halkımız şunu çok iyi bilsin ki bu ülkede bir milli güvenlik sorunundan bahsedilecekse bunların başın da ülkemizin yarınlarını önlerine atılan kemiğe tercih eden havuz medyası ve destekçileridir.  Ülkenin ciğerleri yanarken iftira atmakla, bölücükle meşgul olan onuruna fiyat biçmiş gazeteci görünümlü yandaşlar bu kadar mı kötüsünüz? bu kadar mı cahilsiniz?  Umuyorum ki bu ülkenin hala vicdanını yitirmemiş savcıları bunlara gereken cezayı verecektir." dedi.

KARAGÜL NE DEMİŞTİ?
Öte yandan İbrahim Karagül, Twitter’da 'CHP'nin PKK ile hareket ettiğini' ifade eden bir paylaşım yaparak, 'Kılıçdaroğlu'nun milli güvenlik meselesi' olduğunu söylemişti. 

Karagül paylaşımında, "CHP; orman yangınlarında PKK ile birlikte hareket etti. PKK ormanları yaktı, onlar işi başka yerlere çekip hedef şaşırttı. Çok kirli bir ittifak bu. Kılıçdaroğlu bir milli güvenlik meselesidir. Marmaris'i böyle yaktılar!" ifadelerini kullanmıştı.

Karagül, tepkilerin ardından paylaşımını sildi.