CHP'li Çetin 14 Mayıs Eczacılık Günü kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi;

Sağlıkta dönüşüm sürecinde önemli kayıplar uğrayan ve yaşanan tüm olumsuzluklara karşın halka sunduğu sağlık hizmetini aksatmayan eczacılarımızın Eczacılık Günü'nü kutlar halk sağlığı ve eczacılık mesleğini doğruda ilgilendiren bazı önemli konuları kamuoyu ile paylaşmak istiyorum.

İlaç sadece eczanede ve eczacı danışmanlığında hastaya sunulmalıdır. Halk sağlığı için tehdit oluşturan eczane dışında ilaç satışı ve eczacısız sağlık hizmeti kabul edilemez.

İlacın üretiminden hastaya sunumuna kadar her aşamasında konunun uzmanı olan eczacılar görev almalıdır.

Tasarruf amaçlı oluşturulan ilaç alım protokolleri ve sürekli değişen kurallar biz eczacılar ile halkımızı karşı karşıya getirmektedir. Bizler bürokratik engellerle uğraşmak yerine nitelikli sağlık hizmeti vermek istiyoruz. Bilinmelidir ki; yaşamın temeli sağlıktır ve sağlıktan tasarruf olmaz.

Ülkemizde yaşayan her bireyin eşit ve nitelikli sağlık hizmeti almasını savunuyoruz.

Yıllardır eczacılık mesleğinin kanayan yarası olan muvazaalı eczaneler, eczacısız sağlık hizmeti nedeniyle halk sağlığı için ciddi tehdit içermektedir. Muvazaalı eczanelerle mücadelede eczacı odalarının yetkileri yasal düzenlemelerle arttırılmalıdır.

CHP ADAPAZARI İLÇE BAŞKANLIĞI olarak Ülkemizin dört bir yanında yaşanan pandemi sürecinin tüm olumsuzluklara rağmen halkımıza özveriyle sağlık hizmeti sunan, insanlara sağlık hizmeti sunan haklı gururunu yaşayan tüm eczacılarımızın “eczacılık günü” nü kutluyor sağlık dolu yıllar diliyorum.