CHP Adapazarı İlçe Başkanı Füsun Çetin, 12 Mart döneminde yargılandıkları sıkıyönetim mahkemesince idam cezasına çarptırılan ve cezalarının Türkiye Büyük Millet Meclisinde onaylanmasının ardından 6 Mayıs 1972 tarihinde idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı andı.

Çetin yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Deniz Gezmiş Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın 6 Mayıs 1972'de idam edilişlerinin 49 yıl dönümlerini saygıyla anıyoruz. O günden bugüne kadar geçen süre içinde, Deniz Gezmiş ve arkadaşları unutulmak bir yana, onurlu bir kuşağın gurur duyulan isimleri haline geldiler.

Günümüzde AKP iktidarı ve arkasındaki sermayedarlar kendi gemilerini kurtarmanın peşindeler. Ekonomik programlarıyla Türkiye gençliğini ucuz iş gücü sömürüsüne ve karanlık bir geleceğe mahkum etmek istiyorlar. Denizler emperyalist kuşatmanın, dünyanın bir avuç kan emici arasında paylaşılmasının, Türkiye’yi yönetenlerin bu kan emicilerle kurduğu ekonomik ve askeri ilişkilerin karşısındaydılar. Türkiye’nin bağımsız bir ülke olması için mücadele ediyorlardı

Bugün bizlere düşen Denizlerin anısını yaşatmak, milyonlarca işçinin emekçinin iş cinayetlerinde ölmesine, hayatları boyunca yoksulluk içinde yaşamasına, gençlerin hayatlarının işsizlik kıskacında daralıp kaybolmasına karşı mücadele etmekten geçmektedir. Halkların eşit bir şekilde, barış içinde, birlikte yaşayabilmesi için, bağımsızlığımız için, insanca bir yaşam için, demokratik hak ve özgürlüklerimiz için mücadele etmeye devam edeceğiz

İçlerindeki bağımsızlık aşkıyla tam bağımsız TÜRKİYE için mücadele eden DENİZ GEZMİŞ , YUSUF ASLAN ve HÜSEYİN İNAN’ ı saygı ve rahmetle anıyoruz."