CHP Adapazarı İlçe Başkanı Ayşe Füsun Çetin, " Sakarya halkı özel fırınların insafına terk edilemez. 'Halk' sözcüğü sadece isminde geçen bir özel sektör girişimi olan ‘’Halk Ekmek Fabrikası'na alternatif belediyeye ait Halk Ekmek Fabrikası açılmalı" dedi.

Ayşe Füsun çetin yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti iktidarı bir avuç zenginden yana kötü yönetiminin, halkı ekmeğe muhtaç hale getirdiğini belirterek, "Bir yanda bütün büyük ihaleleri alan beşli inşaat çetesi, diğer yanda gittikçe çöplerden ekmek toplayan aşevi arayan yoksullar. Zamlar en çok çalışan emekçileri ve işsizleri vurmaktadır" ifadelerini kullandı..

Çetin, açıklamasında şunları kaydetti:

"Halk Ekmek 1979 yılından itibaren başarıyla yürütülen belediye üretim faaliyetidir. Kuruluş amacı kentlerin emekçi kesimlerinin ucuz ve kaliteli ekmek ihtiyacını karşılamak ve piyasayı kontrol ederek düzenlemek olan halk ekmek üretimleri bugün bir çok kentin belediyelerinde yaygınlaşmıştır.
Türkiye'de en fazla tüketilen gıda maddelerinin başında ekmek gelmektedir. Bu yüzden kalitesi ve fiyatı emekçiler açısından oldukça önemlidir. O yüzden kamu (belediyeler) ekmek üretiminin içinde olmalı ve halkın ekmeğini piyasaya terk etmemelidir."

TOPLUMCU BELEDİYECİLİK ANLAYIŞINI YANSITMAKTADIR
Halk ekmek fabrikaları, hem kalite açısından piyasaya örnek olurken fiyat açısından da ekmek piyasasını düzenleyen bir işleve sahiptir.. Kısaca halk ekmek fabrikaları üretimleri ile toplumcu belediyecilik anlayışını yansıtmaktadır.
Halk ekmekler hiçbir zaman ekmek piyasası için bir tehdit olmamış aksine kriz dönemlerinde bile herhangi bir tekelleşme eğilimi göstermemiştir. Bu dönemlerde piyasaya göre fiyatları biraz daha aşağıda tutarak halkın alım gücüne katkı sağlamıştır.
İnsanların günlük tüketmeleri gereken en zorunlu ihtiyaçlardan biri de muhakkak ki ekmektir. Ekmeğin önemini anlamak için, kentimizde yaşayan binlerce düşük ve dar gelirli binlerce insanı düşünmek yeterli olacaktır. Çünkü onların ekmekten daha lüks bir gıdası bulunmamaktadır. Ekmek, toplumun her kesimini ilgilendirmekte ve eskiden beri önemini korumaktadır. Bu büyük pazardan daha fazla pay almak için şirketler ve kurumlar büyük mücadele vermektedirler.

Bugün İstanbul, Ankara, izmir’de 250 gr ekmek halk ekmek büfelerinde 1,25 TL den satılmakta iken kentimizde  ekmek fiyatı 200gr 2 TL dir .Toplumun büyük çoğunluğunu oluşturan dar gelirli ailelerin adeta ekonomik anlamda oksijeni olarak bütçelerine önemli katkı sağlamaktadır.
Normal ekmek tüketiminin yanı sıra Çölyak hastaları için hayati önem taşıyan glutensiz ürünler halk ekmek fabrikaların da piyasa değerinin 3’te bir fiyatına satılmaktadır. Bunun yanı sıra halk ekmek fabrikaların da tansiyon, diyabet gibi hastaların ihtiyaçlarının yanı sıra toplumun dezevantajlı grupları olan öğrenciler , kahvaltı yapmadan evden çıkmak zorunda kalan işçiler için de besleyici atıştırmalıkları sağlıklı ve makul bir fiyattan halkın hizmetine sunmaktadır."

SAKARYA'DAKİ ÖZEL SEKTÖR GİRİŞİMİ
Bütün bu saydığımız avantajlarından ötürü büyükşehir belediyemiz en kısa zaman da HALK EKMEK projesi geliştireli böylelikle Sakarya halkına kaliteli ve ucuz ekmek temin etmenin yanı sıra alım gücü düşük alt sınıflara işsizlere sosyal yardıma ihtiyaç duyanlara bu yolla kaynak oluşturulmalıdır. Ayrıca açılacak olan fabrikada ve satış ağını oluşturacak büfelerde kadınlarımızı önceleyerek kadınlarımıza pozitif ayrımcılık sağlanarak kadın istihdamında çığır açabilecek bir uygulama geliştirebilecektir. Allah’ın izniyle partimizin yerelde ve genelde iktidarında buna benzer merkezine halkı koyan bir çok toplumcu projeyi hayata geçirecek bu ülkenin kaynaklarını 85 milyon yurttaşımıza eşit hizmet anlayışıyla sunmak için her şeyi yapacağız.

Sakarya Büyükşehir Belediyesine sesleniyoruz;  Kabak evlerini ve bilumum irrasyonel işleri bir yana bırakıp  zaman geçirmeden  Halk Ekmek Fabrikasını sadece adında HALK geçen bir  özel sektör girişimi olan ‘’HALK’’ ekmek fabrikasına alternatif bizzat belediyenin mülkiyetinde ve üretiminin belediye bünyesine bağlı bir kurum olarak yapıldığı HALK EKMEK FABRİKASINI AÇIN. Emekçilere destek olun. Halk Ekmek Fabrikası açılana kadar mahallelerde ücretsiz ekmek dağıtın."