CHP Adapazarı İlçe Başkanı Füsun Çetin, HDP'nin İzmir'deki il binasında 1 kişinin hayatını kaybettiği saldırı sonrası kınama mesajı yayınladı.

Çetin, "Türkiye'nin barışına, demokrasisine ve kardeşliğine kurşun sıkılmıştır. Bu saldırı sadece İzmirlileri değil dünyadaki bütün barışsever insanları da üzmüştür. "Tetiği çekenin yakalandığı söyleniyor. Bu yetmez, tetiği çekenlerin arkasında kim var? Bu kişi bir kamu çalışanı ama silahlarla çekilmiş fotoğrafları var. Bunlara seyirci kalanlar vicdanlarınız rahat mı? Saldırganın binaya girişi engellenmiyor ama HDP lilerin girişi engelleniyor. Bu kabul edilecek bir durum değil. Bu ülke, barış ve demokrasi içinde yaşamak istiyor. Eğer adalete, barışa sıkılan kurşunun önüne geçilmeze bu ülkede hiç birimizin huzuru kalmaz." dedi.

Çetin, "Cumhuriyet Halk Partisi olarak bugün İzmir’de yaşanan saldırıyı şiddetle kınıyor, katledilen Deniz Poyraz’ın ailesine ve Halkların Demokratik Partisi’ne başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Halkımıza söz veriyoruz: Türkiye'yi hukukun ve adaletin tesis edildiği, özgür ve zengin bir ülke yapacağız. Toplumsal barışı mutlaka sağlayacağız. Çünkü biz çetelerle, mafyayla ve şiddetle anılan iktidarın ülkemizi sürüklediği huzursuz ortamı hak etmiyoruz. Ülkemizi şiddet sarmalına sokan zihniyete karşı herkesi demokratik siyaseti güçlendirmeye davet ediyoruz.

Herkes şunu iyi bilmeli ki CHP olarak  kaynağı faili kim olursa olsun  ülkemizin  huzuruna zarar verecek her türlü girişimin karşısındayız." ifadelerini kullandı.