CHP Adapazarı İlçe Başkanı Füsun Çetin, gazeteci Mustafa Gümüşel'in yazdığı "Cumhurbaşkanı Erdoğan az bile dedi!..." başlıklı köşe yazısına sert tepki göstererek, Gümüşel hakkında hukuki süreç başlatacaklarını ifade etti.

Çetin, "Sözde gazeteci Mustafa Gümüşel'i bir gazeteci gibi olmaya davet ediyor, söylediği mesnetsiz kara propagandalarından, alçakça iftiralarından ötürü kınıyor, bu sözde gazeteciyi işini meslek ilke ve etiğine bağlı yapmaya çağırıyor ve kendisi hakkın da Hukuki süreci başlatacağımızı kamuoyunun bilgisine sunuyoruz." dedi. 

CHP Adapazarı İlçe Başkanı Füsun Çetin'in yaptığı yazılı açıklama şu şekilde:

Medya detay haberden Mustafa Gümüşel yazdığı ‘’köşe yazısında’’; "Cumhurbaşkanı Erdoğan "Gara şehitlerinden" kendisini sorumlu tutan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na çok sert cevap verdi. Ne dedi Cumhurbaşkanı Erdoğan; - Sen nasıl bir yüzsüzsün. - Terbiyesiz herif. İfadelerini kullandı. Az bile yaptı. Aslına bakarsanız Kılıçdaroğlu daha da ağırını hak etti...! *** Ortada bir sorumlu aranıyorsa Bu ne Cumhurbaşkanı Erdoğan, ne hükümet, ne de bakanlardır. Asıl sorumlu olanlar; PKK'ya "terör örgütü" diyemeyen. Selahattin Demirtaş'a güzelleme yapan. Demirtaş ve hanımıyla kahve içme hayali kuran. Ve Demirtaş'a "özgürlük" isteyenlerdir...!" ifadelerini kullandı.

Mustafa Gümüşel de azıcık gazetecilik birikimi olsaydı gündemi takip etmiş olsaydın CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu terör örgütünün adını anmadığı gerekçesiyle eleştirmek aymazlık değilse nedir? Böyle bir suçlama getiren sözde gazeteci Genelkurmay Başkanlığının "PKK" yerine "bölücü terör örgütü" ifadesini kullandığını da bilirdi… Sahibin sesi sözde gazetecinin tavrı da tıpkı bir gün önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasında 5 yerde 'esir.' demesine tepkisiz kalan  Devlet Bahçeli’ nin  'Esir lafı üzerinden eleştirisini Cumhurbaşkanına yapamamasını  Halk TV üzerinden yapmasi iki yüzlülüğüdür.

Soylu ve Akar'ın TBMM'deki konuşmalarındaki telaşı, tedirginliği, 13 evladımızın hayatını kaybetmesini, 'Biz bombaladık da ölmediler, PKK öldürdü 'ye indirgemek kadar meselenin özünden uzak bir yaklaşım olamaz. Bir psikolojik operasyon yürütmeye çalışıyorlar ama buna niye ihtiyaç duyduklarını anlamış değiliz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Gara' dan şehit haberinin alınmasından sonra katıldığı AK Parti kongresindeki görüntülerini canlı yayında hepimiz izledik. Gülüyor, neşeyle konuşuyor, neşeyle anlatıyor. Gerektiği yerde ne kadar üzgün olduklarını anlatıyorlar. Bay Kemal iyi dinle diyor, 'Bu infazdan hepiniz sorumlusunuz.' Bu infazdan kendisi ve bakanları dışında hepimiz sorumluyuz. Bu infazdan bir sorumlu varsa, bir kişi üstlenecekse, 'Her şeyi ben yaptım.' diyen, o bakanları atayan; bir başarı, temel atma, köprü olduğunda 'Ben.' diyen birisi varsa, bu operasyonun siyasi sorumluluğunu 'Ben.' diye alacak.

hiç bir operasyon 6 yıl sürmez.
hiçbir devlet 6 yıl beklemez,
hiç bir insan, hiçbir aile esir çocuğu için bu çağda 6 yıl bekletilmez!.

Süleyman Demirel başbakanken ne derdi?
“Fırat’ın kıyısında bir kuzu kaybolsa, gelin bunun hesabını bana sorun.”   Cumhurbaşkanı Erdoğan başbakanlığı dönemin de 2013 de vali’lerimize ne dedi ? ‘’Dicle’nin kenarında bir koyunu kurt kapsa, bunun hesabı bizim üzerimizdedir.”

Bu sözde gazetecinin iftiralarının ilki değil 24 ARALIK 2020 tarihli yazısında

Bir siyasi parti düşünün ki; Kapısından “kız” girdin mi “dul” çıkma ihtimalin olsun. Yanlışlıkla adres sormak için içeri girdin mi “İstanbul” gösterilsin. Parti kapısından içeriye girenlerden; - Bir uçan. - Bir de kaçan. Kurtulsun. Genel Başkan dahil herkes de bu duruma sessiz kalsın…!

- Organ mafyası ve uyuşturucu mafyalarından vergi alınsın! Dedi. Bu nasıl iştir yahu? Organ ve uyuşturucu mafyasından tanıdık birileri veya bildiğiniz bir şey mi var…? *** Bu açıklamadan sonra gel de şimdi o partinin kapısından içeriye gir. İçine bir “kurt” düşüp; - Acaba? Deme! Zira sadece “İstanbul’u” gösterseler iyi! Dişimizi sıkarız. Ya; - Böbreğimiz. - Dalağımız. Veya diğer uzuvlarımız!

Şeklinde sözleriyle, değil gazeteci ,aile terbiyesi almış, bu toprakların binlerce yıllık kadim kültüründen zerre nasiplenmiş, aklı başında hiçbir insanın tevessül etmeyeceği alçakça iftiralarını sıralamış. CHP ve onun 100 yıllık değerlerine ve mensuplarına olan kinini zehrini kusmakta beis görmemiştir.

Sözde gazeteci MUSTAFA GÜMÜŞEL’ i bir gazeteci gibi olmaya davet ediyor Söylediği mesnetsiz kara  propagandalarından, alçakça iftiralarından ötürü kınıyor, bu sözde gazeteciyi işini meslek ilke ve etiğine bağlı yapmaya çağırıyor ve kendisi hakkın da Hukuki süreci başlatacağımızı kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.