CHP Adapazarı İlçe Başkanı Füsun Çetin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP’li kadınlara yönelik ‘vitrin mankeni’ sözlerine tepki gösterdi.

Çetin yaptığı yazılı açıklamasında, "Recep Tayyip Erdoğan'ın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na söylemiş olduğu CHP içinde türbanlıları kastederek “vitrin mankeni” cümlesiyle aşağılamasına ilişkin söylenmesi gereken Türban artık günümüzde her siyasi görüşün kullandığı baş bağlama şekline dönüştü. Türbanı Türkiye siyasetine sokan sizlersiniz. Bu konuda eşlerinizi aile kadınlarınızı da vitrin mankeni olarak kullanan devlet kurallarını hiç ederek siyasi malzeme yapanda sizlerdiniz. 30 yıl sonrası hedefinize ulaşmış olmanıza rağmen türban ile gündem değiştirmeyi bırakın artık. Kadınlara maddi özgürlüğünü verin. Kadınlarımızın öldürülmelerini, çocuklarının tecavüz edilmelerini engelleyin. Birgün gelecek o aşağıladığınız türbanlı, türbansız biz kadınlara hesap vereceksiniz. Bunu aklınızın bir köşesinde tutun." dedi.

Çetin açıklamasının devamında, "İlk seçimde Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında inanç, etnik köken, kılık kıyafet veya başka hiçbir ayrım olmadan kadınlar toplumun her alanında eşit haklara sahip olacak ve toplumsal barış sağlanacak…. Bunu egemen kılmak için CHP nin seçmeninden üyesinden Genel Başkanına elinden gelen bütün çabasını son nefesine dek vermeye kararlıdır." ifadelerini kullandı.