CHP Adapazarı İlçe Başkanı Ayşe Füsun Çetin, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP ve Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında söylediklerini şiddetle kınadıklarını belirterek, "Kendisini yerli milli bütün halkını kucaklayan demokrasiye ve adalete inanan bir yönetim anlayışı sergilemeye davet ediyoruz" dedi.

Çetin açıklamasında şunları kaydetti:

"AKP Genel Başkanı Erdoğan ‘ın Genel Başkanımız ve Partimiz hakkında söylediği; 'CHP’yi tek bir adamcağıza ve onun kimin suflesi olduğu bilinmeyen stratejilerine mahkûm ettiler. Esasen Türkiye’de CHP’ye ait bir siyaset yoktur, hatta CHP diye bir partinin olup olmadığı tartışmalıdır. CHP Yerli ve Milli değildir' sözünü kendisine aynen iade ediyoruz.

Bizim partimiz bu ülkede saltanatı yıkıp  Cumhuriyeti kuran bir partidir bu nedenledir ki tek adamlık asla CHP ile yan yana duramaz! Tek adamlığı bu ülkeye dayatan Tek adamlığı bu ülkenin yönetim şekli olarak uygulayan bizzat Recep Tayyip Erdoğan’dır.
 
Bizim partimizde ne tek adam olur nede adamcağız… CHP’ nin içinde yer alan her birey  üyesinden genel başkanına tepeden tırnağa insan, yurtsever, fikri hür , vicdanı hür cumhuriyet çocuğu olmanın bilinci ve gururunu taşır.
 
Partimizi yerli ve milli olmamakla suçlamak ancak ve ancak bir akıl tutulması ile izah edilebilecek bir söylemdir. AKP iktidarı yerli ve milli olmadığını göstermeye daha göreve geldiğinin ilk günlerinde Amerikan tezkeresini can siperane savunarak başlamış akabinde iktidarda olduğu 19 yıl boyunca Cumhuriyet ve değerlerini yok etmek adına  adeta Cumhuriyetimize adeta savaş açmışçasına bu ülkenin eğitim, adalet ve çağdaşlık değerlerini yerle bir etmiş Cumhuriyetin kültürel, sosyal sosyal değerlerini yozlaştırıp Ekonomik bütün birikimlerini yok pahasına yerli ve yabacı iş birlikçilerine adeta peşkeş çekmiştir.
 
AKP iktidarının sözde yerli ve milli anlayışının ülkemizi getirdiği nokta; Cumhuriyetin bütün değerleri yerle bir edilmiş , bütün komşularıyla kavgalı, bütün birikimleri satılmış, merkez bankası eksi 48 milyar dolara düşmüş ve geleceğini birkaç arap şeyhinden alınacak paralara bağlanmış hakemliği uluslar arası tahkimlere birakılarak yapılmış geleceğimize ipotek koyan bir karadelik projelerin Türkiyesidir.

AKP Genel Başkanı ve Partili Cumhurbaşkanının partimiz ve Genel Başkanımız hakkında söylediklerini şiddetle kınıyor, kendisini yerli milli bütün halkını kucaklayan demokrasiye ve adalete inanan bir yönetim anlayışı sergilemeye davet ediyoruz."