Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adapazarı İlçe Başkanı Füsun Çetin, "CHP olarak iktidara geldiğimiz ilk gün Tarım Politikaları için mücadele edeceğiz" dedi.

Çetin açıklamasında şunları kaydetti:

"Başaracağız, başarı kırdan, tarımdan, köyden başlayacak, bu girişimlerimiz sanayimizi, teknolojimizi ve şirketlerimizi dünyanın sayılı şirketlerine dönüştürecek. Tarım devrimi köylerden şehirlere her şeyimizi refaha ulaşarak değiştirecek.

CHP olarak iktidara geldiğimiz ilk gün aşağıdaki Tarım Politikaları için mücadele edeceğiz.

Cumhuriyet kurulduğunda “Milli ekonominin temeli ziraat”ti, Bugün köyler bütün geleneklerini idari özerkliklerini kaybetmiş halde yok edilip ekonomiden çekilmişlerdir. Köye can suyu gerekmektedir. Köyleri büyükşehirlere bağlayıp, mahalleleştiren ve tüm haklarını, varlıklarını ellerinden alan köy idare kanunu yeniden düzenlenecek, idari yapılar yeniden kurulacaktır.

Köylerin alanlarında doğal değerler, ormanlar, dereler, meralar ve yapılaşmalarda köy meclislerinin olur kararının olması yeniden sağlanacaktır. Doğal kaynakların işletilmesinden bölge köylerine kaynak aktarılacak, madenler işletilirken doğaya ve çevreye zarar vermelerinin önüne geçilecektir.

Köy idare sistemine geri döneceğiz, köyün el konan tüm varlıklarını iade edeceğiz. Köyleri mahalleye çevirerek tarımı, köylüyü yok etti AKP. bankaları üzerlerine yollayıp, kredi kartları, kredilerle topraklarına el koyuyor.

Yabancı tohum anlaşmaları köy meydanlarında yakılacak, 1938 den sonra emperyalistlerle yapılmış tüm tarım anlaşmaları halka açıklanacak, toplum zararına olanlar iptal edilecektir.

Ülkenin makus talihini tarımda başlatacağımız üretim, ihracat devrimi ile değiştireceğiz. Kırlara götüreceğimiz şey, refah, okul, sanat ve güzel bir gelecek olacak. Tarımda gerçekleştireceğimiz atılımlarla şehirlerdeki nufustan önemli oranda kırsal alanlara göçle dönüş gerçekleşecek.

“Köy Enstitüleri” modelinin modern versiyonu ile planlama yapılacak. Köyüne dönmek isteyenlerin varlık ve yeteneklerine göre nasıl destekleneceği planlanacak. bu tarım devriminde her bireye ihtiyaç var, çünkü bu kurtuluş savaşı demek."