Cumhuriyet Halk Partisi'nin uzun dönemdir İl Gençlik Kolları Başkanlığı yapan Ulaş Yusuf Konyalı dün gece Serdivan 32 Evler Kavşağında yapılan polis uygulama noktasında yapılan kimlik kontrolünde  5 bin lira adli para cezasını ödemediği gerekçesiyle gözaltına alınıp sevk edildiği  Sakarya Adliyesi’nde adli para cezasının ödenmesiyle serbest bırakıldı.

 Dün akşam saatlerinde adli para cezasının ödenmesinden sonra serbest bırakılan Konyalı, "2016 yılında yaşanan bir olaydan dolayı 5 bin lira ceza aldım. Bu cezayı ödeyememem halinde 250 gün hapis cezası yatmam öngörülüyordu. 10 gün kadar kesinleşen kararla ilgili ödeme tebligatı geldi." dedi.

Konyalı, "CHP’de temayül gereği partiyle ilgili konularda il başkanına da bilgi veriliyor.  Bende öyle yaptım. Ancak Hendek gençlik kolları ilçe başkanımızın talihsiz kazada yaşamını yitirmesiyle yaşanan süreçte 1 0günlük süreyi geçirince 32 Evler Polis noktasında uygulamada yakalandık" dedi.

Konyalı, "Yakalandıktan sonra adli süreç başladı. Adliyeye sevk edildik. Bu arada bahse konu para cezası olan 5 bin lira Gençlik Kolları Genel Merkezi tarafından ödenerek adli ceza ortadan kalktı" dedi.