İstanbul Sözleşmesi hakkında bilgilerin aktarıldığı toplantıya CHP Sakarya İl Kadın Kolları Başkanı Azize Çeroğlu, Avukat Özlem Zengin ve il-ilçe yöneticileriyle kadınlar katıldı.

“İstanbul Sözleşmesi Yaşatır” projesi hakkında bilgilendirmede bulunan İl Kadın Kolları Başkanı Çeroğlu, “Sakarya genelinde, farklı ilçelerde toplantılar düzenleyerek, halkımızı İstanbul Sözleşmesi hakkında bilgilendirmeyi amaçlıyoruz dedi. ”Biz Size Geldik“ sloganıyla başlattığımız bu hareketle, kadınlara hakları olduğunu hatırlatmak istiyoruz dedi. Bununla beraber Kadın mağduriyetlerinin, cinayetlerinin, istismarların, şiddetin sadece bizim sorunumuz olmadığının farkına varılmasını ve bu konuda herkesin sesini yükseltmesini bekliyoruz diyen Azize Çeroğlu: “Bizler CHP olarak kadınları ve haklarını savunmaya devam edeceğiz.” dedi.

Avukat Özlem Zengin, sözleşmenin uluslararası insan hakları sözleşmesi olduğunu belirtti. Sözleşmeye “Türk aile yapısını bozuyor “ diye karşı çıkan kesimin, içeriği bilmeden karşı çıktığını, sözleşmenin amacının kadına yönelik şiddet ve ev içi şiddetten arınmış bir toplum yaratmak olduğunu söyledi.

CHP Sakarya İl Kadın Kolları Başkanı Azize Çeroğlu; “16 ilçede konuğu olduğumuz kadınları bu sefer ev sahibi olarak 24 Ekim Cumartesi günü saat 13.00’da Şemsiyeli Park’ta, Chp Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka‘nın da katılımıyla, daha güçlü bir şekilde buluşup, haklarımızdan ve yaşamlarımızdan vazgeçmeyeceğiz” diyerek kadınları davet etti.