//Nurettin Eryılmaz//

Sakarya Büyükşehir Belediyesi CHP'li Meclis Üyesi Şaban Kaludra, mayıs ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada Filistin topraklarında devam eden İsrail zulmünü kınarken, Balkan göçmenleri için "Yüzde 90’ı Selanik göçmeni ve sabetayist, Müslümanlığa girmiş gözüken Yahudiler" diyen Akçakoca İlçe Müftüsü Şaban Soytekinoğlu'na da tepki gösterdi.

Filistin topraklarında devam eden İsrail zulmünü kınayan Kaludra, "Çok sayıda masum Filistinlinin yaralanmasına ve hayatına kaybetmesine sebep olan bu saldırıyı kınıyoruz. Gazze'ye yönelik saldırılar çok vahim bir boyuta ulaşmıştır. Bu olaylar sonucu yaralanan ve yaşamını yitiren Filislinlilerin saıysı her geçen gün artmaktadır. İsrail'in bu saldırıları en kutsal hak olan yaşam hakkını ihlalidir. Filistinlilerin nesiller boyunca yaşadıkları toprakları el konmasını ve bitmeyen bu saldırılar orantısız güç kullanılarak hukuk dışı oldu bittiye yöneliktir. İsrail'in bu saldırılarını şiddetle kınıyor, Birleşmiş Milletlerin saldırıların durdurulması için uluslararası hukuk çerçevesinde yaptığı çağrıyı destekliyoruz." diye konuştu.

Balkan göçmenleri için "Yüzde 90’ı Selanik göçmeni ve sabetayist, Müslümanlığa girmiş gözüken Yahudiler" diyen Akçakoca İlçe Müftüsü Şaban Soytekinoğlu'na tepki gösteren Kaludra, "Söz konusu şahsın kullandığı ifadeler hem anayasalarımıza, hemde insan dininin esaslarına aykırıdır. Devlet memuriyetiyle din görevlisi olma vasfı ile kesinlikle bağdaşmayan bu çirkin ve suç içerikli sözlerden dolayı milletvekillerimizi, valimizi, kaymakamlarımızı, tüm belediye başkanlarımızı, siyasi parti temsilcilerimizi ve tüm kamuoyunu kınamaya davet ediyoruz. Bilhassa Sakarya ilimizde yoğunlaşmaya başlayan ve Rumeli insanlar kimliğimize, inancımıza ve Mustafa Kemal Atatürk'e karşı yapılan bu saldırıları şiddetle kınıyoruz." ifadelerini kullandı.