Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, Kuvayı Mücahitler Derneği Başkanı Dr. Muzaffer Coşkun’un ifadelerine yanıt verdi. Başkan Keleş, iktidarın Cumhuriyet Halk Partisi’ni karalamaya çalışarak çıkar elde etmeye hedeflediğini dile getirerek sözde milliyetçiliğin tehlikeli bir yaklaşım olduğunu ileri sürdü.

“BİZİ TERÖRLE İTHAM ETMEKTEN VAZGEÇSİNLER”
Her zaman milliyetçi bir düşünce yapısında olduklarını ifade eden İl Başkanı Keleş, “Bizleri terörle yan yana göstermeye çalışan herkes çok iyi bilmelidir, Cumhuriyet Halk Partisi terör örgütü PKK ile de FETÖ ile de geçmişten bugüne mücadele etmiş, milletini ve bayrağını hep en üst perdeden konuşmuştur. Bugün bizleri terörle yan yana göstermeye çalışanlar, saplandıkları bataklığın içinden bir parça çamur fırlatarak, bizi aynı duruma düşüreceklerini sanıyorlar. Cumhuriyet Halk Partisi çözüm süreci saçmalığında da Ergenekon-Balyoz kumpaslarında da milletimizin kahraman askerleri, hukukçuları, valileri için endişelerini dile getirdi. Rahmetli Kamer Genç, Türkiye Büyük Millet Meclisinde, ‘Kim bu Fetullah Gülen’ diye AK Partili isimlerin gözlerinin içine bakarak konuşurken yuhalayanlar, memleketin en parlak subaylarının hayatı karartılırken, ‘Ben de bu davanın bir savcısıyım’ diyenler bizi terörle itham etmekten vazgeçsinler” dedi.

“KİMSE BİZİ SÖZDE MİLLİYETÇİLERLE KARIŞTIRMASIN”
Sözde milliyetçiliğin tehlikeli bir durum olduğunu belirten Keleş, “Zira tüm çabaları boş bir hülyadan ibaret. Bizler milliyetçiyiz. Andımızı kaldıranlardan, ‘Türk diye bir şey yok’ diyenlerden, Doğu Türkistan’daki soydaşlarımız için sesini çıkaramayanlardan, şehit cenazesinde çirkeflik yapanlardan, Araplar istediği için Atatürk’ün portresini Devlet madalyalarından kaldıranlardan, ülkesinin milyarlarca doları yurt dışına giderken sessiz kalanlardan çok daha milliyetçiyiz. Bizim milliyetçiliğimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milliyetçiliği. Vatanının tüm değerlerini kucaklayan, hedefi aydınlık yarınlar olan, insanına değer veren, ülkesinin yükselmesi için üretim ve istihdamı benimseyenleriz biz. Bu ülkede en tehlikeli şey sözde milliyetçiliktir. Kimse bizleri sözde milliyetçilerle karıştırmasın” ifadelerini kullandı.

“FETÖ’NÜN EKMEĞİNE YAĞ SÜRENLER, BİZLERE MİLLİYETÇİLİK DERSİ VEREMEZ”
Dr. Coşkun’a seslenerek, “FETÖ ve PKK ile yan yana gelenlere sesinizi çıkartın” diyen Keleş, “Günü geldiğinde halay çekenler, FETÖ’nün ekmeğine yağ sürenler ve o günlerde bu duruma sessiz kalanlar, şimdi kalkıp bizlere milliyetçilik dersi veremez. Sırf oy için PKK terör örgütünün lideri Abdullah Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan’ı TRT’de konuşturdular. Beraber halay çektiler, türkü söylediler. PKK’ya Türkiye üzerinden Suriye’ye giden yolu açtılar. Sayın Coşkun, tüm bu gelişmeler gözünüzün önündeyken hala kalkıp bizleri nasıl terörle yan yana olmakla suçluyorsunuz? PKK bir terör örgütüdür. Yıllarca Kürt, Türk demeden katliamlar yapmış ve binlerce genci kaçırmış, pisliğin içinde bir yapıdır. FETÖ ise Türkiye’nin 20 yılını çalan; ordumuza, yargımıza, eğitimimize zarar vermiş, binlerce insanımızın kanını akıtmış, pisliğin içinde bir yapıdır. Bu örgütlerle zamanında yan yana gelenlere sesinizi yükseltin. Cumhuriyet Halk Partisi kurulduğu günden bu yana vatanı için mücadele ediyor” şeklinde konuştu.