SAKARYA’DA EKMEĞE ZAM!
Sakarya’da ekmeğin gramının düşürülmesi büyük tepki topladı. 2 liraya satılan ekmeğin gramı 220 grama düşürüldü. 440 gram ekmek 4 TL’ye, 910 gram ekmek ise 8 TL’ye satılıyor. CHP İl Başkanı Ecevit Keleş de ekmeğin gramının azaltılmasına ve yapılan zamma ilişkin açıklama yaptı. Başkan Keleş’in hedefinde Sakarya Büyükşehir Belediyesi vardı.

“BUNUN ADI İHANET BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL!”
“Ekmeğin artık aslanın ağzında değil, aslanın midesinde olduğunu vurgulayan Başkan Keleş, “Daha yakın zamanda Cumhurbaşkanı ‘evine ekmek götüremeyen yok’ derken ekmeğe yapılan zam tam anlamıyla vatandaşın ekmeğiyle oynamaktır. Vatandaşın ekmeğiyle oynamak ise ihanetten başka bir şey değildir. Vatandaşı gerçekten eve ekmek götüremeyecek bir hale düşürmek istiyorlar”

“SAKARYA BELEDİYESİ YÜZÜNÜ CHP’Lİ BELEDİYELERE ÇEVİRSİN”
“Sakarya Belediyesi süt ile bal ile uğraşacağına halka ekmeği ucuza yedirmenin bir yolunu bulsun. Belediye, kent meydanında Çaykur için satış ofisi açacağına en temel gıda olan ekmeği ucuza satsın. İstanbul’da 250 gram ekmek 1 TL’yken Sakarya’da 220 gram ekmeğin 2 TL olması nasıl bir akıl tutulmasıdır? Kim, neye göre bu fiyatı belirlemiştir? Sakarya Belediyesi biraz yüzünü İstanbul’a çevirsin ve oradaki belediyeyi örnek alsın. Sosyal demokrat belediyeciliği görsün. Yüzünü CHP’li belediyelere çevirsin ve baksın asgari ücreti, ekmek fiyatını görsün”

“HALK DOĞAL AFET GİBİ EKONOMİK KRİZLE MÜCADELE EDİYOR”
Ülkede ekonomik kriz yaşandığının altını çizen CHP’li Keleş, “Birileri iki maaş, üç maaş alırken halk, doğal afet gibi ekonomik krizle mücadele ediyor. Asgari ücrete karşı kürek çekiyor. 21. yüzyılda çöpten ekmek toplayan var. İşsizler ordusu her geçen gün büyüyor. Üstüne pandemi eklendi. Tüm bunlar yaşanırken bir de ekmeğe zam yapılıyor” dedi.

“HER İLÇEYE HALK EKMEK BÜFESİ AÇALIM, EKMEĞİN FİYATINI 1 TL YAPALIM”
BELPAŞ’ın halk ekmek büfelerini artırma ve her ilçede açma çağrısında bulunan CHP İl Başkanı Keleş, “Ekmeği Sakarya Büyükşehir Belediyesi 1 TL’ye satsın. Belediye, Kent Park’a hurda uçak getirmek yerine, pandemide 3 aylığına milyonlar harcadığınız çiçek böcekle uğraşmak yerine, insanları süt ve bal kuyruklarına mahkûm etmek yerine, en temel gıda olan ekmeğe yapılan zamma ses çıkarın.” ifadelerini kullandı.