CHP 37. Olağan Kongresi gerçekleştirildi. CHP Genel Başkanlığına adaylığını açıklayan Aytuğ Atıcı, İlhan Cihaner ve Tolga Yarman yeterli imza sayısını bulamayınca Kemal Kılıçdaroğlu, tek aday olarak gösterildi. 1251 delegenin oyunu alan Kemal Kılıçdaroğlu bir kez daha CHP Genel Başkanlığına seçilmiş oldu.

CHP'nin Parti Meclisi seçiminde ise Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesinde yer alan Sakarya eski İl Başkanı Ayça Taşkent, PM oylamasında 431 oy alarak yeniden Parti Meclisi (PM) üyeliğine seçildi.

KELEŞ'TEN KURULTAY SONRASI İLK AÇIKLAMA
Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, büyük kurultayın ardından Halk54.com'a açıklamalarda bulundu.

"SAKARYA'YI HAK ETTİĞİ YERE GETİRECEĞİZ"
Halk54.com Haber Müdürü Nurettin Eryılmaz'a konuşan Keleş, "İktidar kurultayımızda kadrolarımız oluştu. Sakarya'yı da iktidara getirmek için bu kurultayla beraber tüm çalışmalarımızı yine Sakarya'da yapacağız ve Sakarya'yı hak ettiği yere getireceğiz. Bir tane parti meclis üyemiz yine devam ediyor Ayça Taşkent. 3 tane adayımız vardı. Üçünün de yanında yer aldık. Sakarya'yı temsilen Ayça Taşkent, tekrar Parti Meclis üyesi yaptık. Grup Başkanvekilimiz, parti meclis üyemiz ve örgütümüz olarak birlik içerisinde çalışmaya devam ederek Sakarya'yı yarınlara taşıyacağız" dedi.

Büyük kurultayın ardından 2023'te yapılacak olan seçimlere hazırlık yapmaya başladıklarını ifade eden Keleş, "Birlik beraberlik içerisinde Sakarya'da en önde yer alabilmek için güçlü mevcut kadrolarımızla Sakarya'yı yeniden hak ettiği yere getireceğiz." dedi.

Parti içerisindeki küskünlük iddialarına yanıt veren Keleş, "Bu kurultay iktidar kurultayımız. Bizde küskünlük, dargınlık olmaz. Biz tüm örgütümüzle bu kurultayla beraber çıkışa geçmiş durumdayız. Bu kurultayın Sakarya'ya ve ülkemize hayırlara vesile olmasını temenni ederim. " diye konuştu.