Sakarya’da TÜVTÜRK ile özel bir marketin deposunun bulunduğu bir arazinin yakınında yer alan göletin içine saçılan zehir, CHP İl başkanı Ecevit Keleş’in dikkatini çekti.

Göletin olduğu yerde kanalizasyon hattı bulunmamasına rağmen SASKİ’nin yağmur hattı döşediğini ve yağmur hattının sonunun herhangi bir alıcı ortama bağlı olmadığını ifade ederek, araziye akan bir yağmur hattı olamayacağını ve bunun yönetmeliğe aykırı olduğunu vurgulayan, arazinin atık suyun kirlettiği bir gölet olmayıp, yalnızca atık su verilerek gölet oluşturulan bir arazi olduğunu belirten Başkan Keleş, bahse konu gölete gece geç saatlerde kimyasal atık döküldüğünü, bu atığın siyah renkli olduğunu belirterek solvent olduğundan şüphe duyduklarını ifade ederek tüm bölgeye şiddetli koku yaydığını söyledi.

“ALANDA OT BİLE BİTMİYOR, AĞAÇLAR DAHİ KURUMUŞ”

Sakarya Nehri’ne yakın olan ve Erenler ile Küpçüler Mahallesi çevresinde etkili olan bu kirliliğe ilişkin CHP’li Keleş, “Bu kimyasal madde Sakarya Nehrine çok yakın mesafede bir yere dökülüyor. Bu madde nehre karışabilir, vatandaşlarımızın yanı sıra denizdeki canlılara zarar verebilir. Bölge halkı zaten endişeli ve bu pislikten herkes şikâyetçi. Yıllar boyunca Büyükşehir Belediyesi’ne başvuru yapılmış ama karşılık alınmamış. Bu alanda ot bile bitmiyor ve olan ağaçlar dahi kurumuş durumda.” dedi.

Yaşanan problemlerin bununla da kısıtlı olmadığını ifade eden CHP’li Keleş, “Kanalizasyon hattı bulunmamasına rağmen SASKİ yağmur hattı döşemiş ve yağmur hattının sonu bir alıcı ortama bağlanmamış. Araziye akan bir yağmur hatta olamaz. Bu yönetmeliğe de aykırı bir durum. Sadece atık su verilerek gölet oluşturulmuş bir araziden bahsediyoruz

“SAKARYA’NIN ÇEVRESİNİ KİRLETMEYE KİMSENİN HAKKI YOK!”

Yaşanan çevre kirliliğine dur denilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Keleş, “Bu pisliği buraya döken ve bu kirliliğe neden olan fabrikanın tespit edilmesi ve en ağır cezanın verilmesi gerekiyor. Bu olay bir an önce son bulmalı. Burada Sakarya Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığının kesinlikle bu işe müdahil olması lazım. Aynı zamanda tüm çevre örgütlerinin bu adrese gelerek bu pisliği görmesini istiyoruz. Bu, Sakarya ve tüm Türkiye’nin ayıbıdır. Sakarya’nın çevresini kirletmeye kimsenin hakkı yoktur. Vatandaşların yaşadığı alanda böylesine bir pis kokuyu içine çekmeye ve bu kokuyu çektirmeye kimsenin hakkı yoktur. O yüzden tüm tedbirlerin ivedi olarak alınmasını ana muhalefet olarak rica ediyoruz.” şeklinde konuştu.