CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş 250 yatak kapasiteli “Acil Yoğun Bakım Hastanesi ve 1000 yataklı hastane sözlerinin tutulmamasını eleştirdi. 

"Aklımızla alay mı ediyorsunuz?" diyen Keleş, "Hiç değilse ağır pandemi şartlarını yaşarken, yaşamsal sorunlara karşı karşıya geldiğimiz bu zamanlarda samimi davranın. Hangi sözünüze inanacağımızı şaşırdık. Sağlıkla ilgili alanda siz de biz de siyaset yapmayalım. İnsan yaşamını siyaset malzemesi haline getirmeyin." ifadelerini kullandı.

Keleş'in açıklamaları şu şekilde;

“Ülkemizde bir yılı aşkın süredir ağır pandemi şartları altında yaşıyoruz. 2020 yılının kasım ayında AKP Sakarya Milletvekilleri, Sağlık Bakanı ile yaptıkları görüşme neticesinde, 45 gün içerisinde, diğer bir değişle yıl sonuna kadar 250 yatak kapasiteli “Acil Yoğun Bakım Hastanesi” sözünü verdiler. 1000 yataklı hastane sözünü ise 2015 yılından bu yana vermekteler.

Geçtiğimiz günlerde AKP MYK’ya seçilen Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, şehre girişi sırasında düzenlenen karşılama töreninde Acil Yoğun Bakım Hastanesi’nin 100 yataklı olarak yapılacağı sözünü yeniledi ve aynı konuşmasında 1000 yataklı hastane sözünü de tekrarladı.

Aklımızla alay mı ediyorsunuz? Hiç değilse ağır pandemi şartlarını yaşarken, yaşamsal sorunlara karşı karşıya geldiğimiz bu zamanlarda samimi davranın. Hangi sözünüze inanacağımızı şaşırdık.

Sağlıkla ilgili alanda siz de biz de siyaset yapmayalım. İnsan yaşamını siyaset malzemesi haline getirmeyin. Bu hususta son kez söylemiş olayım. Bir an önce Acil Yoğun Bakım Hastanesi ve 1000 yataklı hastanenin yapımına başlayın ve bitirin. Sizin de son sözünüz olsun, her yıl güncellemeyin.”