//Esra Şenli//

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Sakarya'ya gelen 40 milletvekili ile birlikte Arifiye'deki Tank Palet Fabrikası önünde basın açıklaması yaptı.

Özkoç, açıklamasında şunları söyledi:

"Biz Katar ordusu hakkında ne anlatacaksın diye Tank Palet'in yanına geldik. Şimdi burada sadece palet üretilir diye bugün birşey söylemişsin. Ama daha önce Kılıçdaroğlu ile ilgili bir şey demiştin. 'Bu Kılıçdaroğlu' çok yalan söylüyor demişsin. 

Şimdi AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan;

"KİM YALAN SÖYLÜYOR"
Sen Sakarya Karasu'ya gelerek 30 ay önce 'Biz 18 ay sonra milli tankı üreteceğiz' dedin mi demedin mi? Kılıçdaroğlu sana 'Üretemeyeceksin, senin böyle bir imkan kabiliyetin yok' dedi. Aradan 18 ay değil, tam 30 ay geçti. Milli tankı üretebildin mi? Milli tank yok. Kim yalan söylüyor Tayyip Erdoğan? Sen mi söylüyorsun, Kılıçdaroğlu mu? 

Karasu'da arkasını sıvazladığın Ethem Sancak'a Sakarya'nın mülkü olan 2 milyon metrekare araziyi bedava peşkeş çektin mi çekmedin mi? Kılıçdaroğlu 'Sen bu arazileri peşkeş çektin' dedi. Senin arkasını sıvazladığın Ethem televizyona çıkıp 'Bu arazilerin tamamını bana bedava verdiler.' dedi. Kira veriyor musun diye sordular 'Yok canım ne kirası' dedi. Ne kadar para verdin diye sordular, 'Beş kuruş para vermedim' dedi. Peki nasıl aldın, 'Siz de akıllı olun öyle alın' dedi. Şimdi sana soruyorum, Karasu'da 2 milyon metrekare araziyi Kılıçdaroğlu 'peşkeş çekti' dedi. Ethem Sancak 'evet bana peşkeş çektiler' dedi. Sen 'çekmediler' diyorsun. Sen mi yalan söylüyorsun, Kılıçdaroğlu mu yalan söylüyor? 

Orada Ethem Sancak'a Türkiye'nin en büyük teşviğini verdin. '1 yıl içerisinde burada fabrika kurulacak, silah üretilecek' dedin. Milletvekili arkadaşlarım bugün Karasu'ya gittiler. Yok orada bir fabrika, yok öyle birşey. Hani kamulaştırıp da Ethem Sancak'a verdiğin o güzelim arazi var ya, o yok. Başka kim yok biliyor musun, Ethem Sancak'ta yok. Niye biliyor musun, sen Ethem Sancak'a BMC şirketini arsa fiyatının yarısına, 751 milyona verdin. O sana geldi, 'Bana Katar'ı ortak et, savunma sanayiine gireyim' dedi. Sen 'hay hay' dedin. Türk ordusunu Tank Palet'ten, ASFAT sanayiden çıkarttın, Katar ordusunu yüzde 50 civarında ortak ettin.

"BU MİLLETİ KENDİNE GÜLDÜRME"
Şimdi Sakarya'da demişsin ki onlar finansal ortak. Ya bu milleti kendine güldürme. Bu yalanlara son ver. Ne demek finansal ortak. Ortaklık ahbap ortaklığı olmaz. Dost ortaklığı olmaz, parayla olur parayla... Kaç para verdiler Ethem Sancak'a biliyor musun, 360 milyon dolar verdiler. Ethem Sancak bunu aldı cebine koydu. Ethem Sancak seni kandırmadı, senin bilgin dahilinde tam 480 milyon dolara Tosyalılara devretti, cebine parayı koydu, ortadan kayboldu. Ortada tank var mı? 1 yıl sonra demiştin... Kim yalan söylüyor? Kılıçdaroğlu mu, sen mi? Sen yalan söylüyorsun Tayyip Erdoğan. 

Ama bu Sakarya senden çok çekti. Bu ülke çok çekti. Bu ülkede namus, dürüst siyasetçilik anlayışı varsa onun adı Cumhuriyet Halk Partisidir. Halen yalan söylemeye devan eden biri varsa onun adı da Recep Tayyip Erdoğan'dır."