CHP Grup Başkanvekili, Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, CHP Karasu İlçe Başkanı Aykut Süt ve parti yöneticileriyle birlikte Hürriyet Mahallesi’ni ziyaret etti, vatandaşları dinledi.

Özkoç burada yaptığı değerlendirmede, Hürriyet Mahallesi’nin Longoz’a yakınlığı, topraklarının bereketi, yeşilinin güzelliğiyle bir doğa harikası olduğunu vurgulayarak, böyle bir bölgede taş ocağı kurulmasının “kıyım” anlamına geldiğini söyledi.

Köy halkının uzun yıllardır mücadele yürüttüğünü ifade eden Özkoç, “Halkımızın Hem Anayasa Mahkemesi’nde açtığı davalar hem de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı üzerinden Danıştay’da yürütülen bir hukuki süreç var. Adalet talep ediyoruz. Vatandaşımızın haklı mücadelesine her platformda sonuna kadar destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

Özkoç, yaşadığımız bereketli toprakların, çocuklarımızın mirası olduğunu vurgulayarak, “Bu topraklarda evlatlarımızın hakkı var, korumak, yarına miras bırakmak zorundayız. Hepimize sorumluluk düşüyor. Sakarya’nın güzelliklerini sosyal medya hesabından Türkiye’ye tanıtan Sayın Vali Kaldırım’ın bu konuya sahip çıkacağına, güzelim doğayı taş ocağına heba etmeyeceğine inanıyoruz” diye konuştu.

Engin Özkoç, Cumhuriyet Halk Partisi’nin il ve ilçe örgütlerinin her zaman Hürriyet Mahallesi halkının yanında yer aldığını vurgulayarak, önümüzdeki süreçte milletvekillerinin de katılımıyla Mahalle’de bir toplantı gerçekleştireceklerini bildirdi.