//Nurettin Eryılmaz-Esra Şenli//

Şehrin dört bir yanını 2 gün boyunca gezmek için bugün Sakarya'ya gelen CHP'li 40 milletvekili, 16 ilçede sahaya indi.

Bu kapsamda CHP Serdivan ilçe örgütü, CHP PM üyesi ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, İstanbul Milletvekili Dr. Yunus Emre ve Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun ile birlikte ilçede vatandaş ve esnaflarla temasta bulundu, sorunlarını dinledi.

Serdivan'da görevlendirilen milletvekillerine CHP Serdivan İlçe Başkanı Atilla Karahan, İl Başkan Yardımcıları Nalan Yedekçi Turhan ve Oğuzhan Gündüz, Serdivan Belediye Meclis üyeleri, ilçe yönetimi ve kadın kolları eşlik etti. 

Serdivan'da esnaf ve vatandaşların sorunlarını dinleyen CHP PM üyesi ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan ve CHP Serdivan İlçe Başkanı Atilla Karahan, Halk54.com mikrofonlarına açıklamalarda bulundu.

CHP PM üyesi ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, "Vatandaşlarımızın dertlerini dinledik. Bugüne kadar AK Parti Sakarya'dan aldığı desteğin karşılığını vermemiş görülüyor. Vatandaş her seçimde iktidara çok büyük bir muhabbet göstermesine rağmen Sakarya'da dolaşırken eğer bu şikayetleri işitiyorsak doğal olarak vatandaş hak ettiğini iktidardan alamadığı algısı içerisinde... Ayrıca bir şey daha var, insanlar konuşurken biraz tedirgin... Yani acaba söylesem mi söylemesem mi endişesi içerisinde... İfade etmeselerde acaba başımıza bir şey gelir mi endişesi olabilir. Ama şunu hissediyorsunuz; genel bir memnuniyetsizlik var. Artık önümüzdeki süreçte Türkiye'de başka yerlerde olduğu gibi Sakarya'da da vatandaşın tercihleri önemli ve ciddi değişiklikler gösterecek. Hem Türkiye'nin fotoğrafını çekiyoruz hemde halka Cumhuriyet Halk Partisi'ni anlatıyoruz. Türkiye'nin bütün bölgelerinden aldığımız izlenim çok ciddi bir iktidar değişimine hazır Türkiye... Vatandaş sandığı bekliyor." dedi.

Türkiye'nin gündemine oturan Tank-Palet Fabrikası ile ilgili konuşan CHP'li Tezcan, "Sakarya Milletvekilimiz sayın Engin Özkoç'un bu konudaki mücadelesi takdire şayan bir mücadele. Tank Paletin peşkeş çekilmesini bütün Türkiye gündemine oturttu. Şimdi tabi bizim gelişimizi duyunca sayın Erdoğan rahatsız oldu ve Sakarya'ya bu gelişi de bir anlamda kendi penceresinden sabote etmek için Sakarya'ya bir gezi planladı yarın için. İnşallah bir sürpriz yapmaz çünkü yapacağı sürpriz bu milletin cebinden bir 300 milyar dolar daha çıkması demektir. Erdoğan'ın sürprizlerinin ne yazık ki milletin hayrına olmadığını tecrübe ederek gördük." dedi.

CHP Serdivan İlçe Başkanı Atilla Karahan ise "Vatandaşın elbette ki sorunları çok fazla. Özellikle Serdivan ilçemizde yaşadığımız gerçekler var. Tüketim ağırlıklı harcamalar var. Bunların bir şekilde 'dur' denilmesi gerekiyor. Umarım önümüzdeki seçimlerde buna vatandaşımız olarak elbirliğiyle 'dur' diyeceğiz. Herşey bizim için çok güzel olacak." dedi.