Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın Tank Palet Fabrikası’nı ima ederek sarf ettiği “Cumhuriyet tarihinde ilk kez devletin ordusu Katar’a satılmış” sözlerini gerekçe göstererek soruşturma başlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmaya gerekçe olarak, “Cumhuriyet tarihinde ilk kez devletin ordusu Katar’a satılmış, ben değer biçemiyorum 20 milyar dolar olduğu söyleniyor, 50 milyon dolara satılmış” sözleri gösterildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Katıldığı bir TV programında ‘Türk ordusu satılmış’ diyen 27. dönem Milletvekili Ali Mahir Başarır hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca TCK'nın 301. maddesi uyarınca Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ve devletin askeri teşkilatını alenen aşağılama suçlarından resen soruşturma başlatılmıştır.”

Ali Mahir Başarır, aynı programın ilerleyen dakikalarında Tank Palet fabrikasının satılışını ima ettiğini belirterek, “Tank Palet fabrikası ordudur. Bu ülkenin namusudur. Ordudan kastım Tank Palet fabrikasıdır. Buradan yanlış bir anlam çıkmasın. Bana göre bu ülkenin en stratejik bir ordusunun parçası, bunu kast ediyorum. ‘Tank Palet fabrikası ordunun bir parçası, bunun yüzde 49’u Katar’a satılmıştır’ dedim” diyerek sözlerine açıklık getirmişti.

CHP’liler, Başarır’ın sözlerinin bir kısmının servis edildiğini öne sürerek, soruşturmaya tepki gösterdi.

“TANK PALET VATANDIR DEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç sözlerini açıklamasına rağmen Başarır’a başlatılan soruşturmayı kınayarak, “Ne yaparlarsa yapsınlar, “Tank Palet Vatandır” demeye, ülkemizi gizli kapaklı yabancı ülkelere peşkeş çekmeye kalkanların üzerine yürümeye devam edeceğiz” dedi.