15 şubat 2020 cumartesi günü saat 11.00 ‘da Adapazarı Atatürk Spor Salonu'nda CHP İl Kongresi gerçekleştirecek. Mevcut başkan Isır, “Gerçekten demokratik bir seçim olması için uğraş içersindeyiz. Adaylarımıza başarılar diliyorum. İlçe başkanlarımızla yaptığımız değerlendirme toplantısında yapacağımız il kongresinde çarşaf listeyle olmasını karar aldık. Kongrede üyelerimizin ve delegelerimizin aday olmasını istiyoruz. Ve diyoruz ki bugüne kadar kendimizi örgüte vad ettik. Bundan sonra da örgütümüze emanet ediyoruz diyoruz. Bugün hep birlikte iktidara yürüyeceğiz. Kongrede il yönetimi, il disiplin ve kurultay dilekçeleri çoğaltılarak divana sunulacak. Aday olmak isteyen arkadaşlarımızı bunu imzalayıp divana teslim etsinler “ dedi.

Üç aday var

Chp il başkanlığı için 3 aday adaylığını açıkladı. Mevcut başkan Erdoğan Isır, Reyhan Şahin ve Ecevit Keleş İl Başkanlığı için yarışacak.

Isır mı ? Şahin mi ? Keleş mi ?

CHP İl Başkanlığı için daha önceden İl Başkanlığı yapmış olan Ecevit Keleş, ile mevcut Başkan Erdoğan Isır’ın yanı sıra Reyhan Şahin’in de seçimlerde oldukça iddialı olduğu söyleniyor.

Özkoç ve bazı milletvekilleri katılacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılmayacağı CHP Sakarya İl Başkanlığı kongresine, CHP Genel Başkanı Kılçdaroğlu’nun Başdanışmanı, CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç’un yanı sıra bazı milletvekillerinin de katılacağı ifade edildi.