// Bülent Yaman //

Hendek CHP İlçe Başkanı Nihat Bayraktar ve kalabalık partililerin  karşıladığı Milletvekilleri Parti binasında bir konuşma yaptı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, “ Öncelikle Ankara’dan selamlar getirdik. Güzel Memleketimiz Sakarya’dayız. Biliyoruz ki sorun çok büyük ve sabah bir uyanıyorum doğalgaza %15 , elektriğe %15 zaman yapılmış. Bıçak kemikten de ileridedir. Esnaf aylardır kapalıydı.  Normalleşme süreci de olsa esnafın kendini toparlaması zaman alacak adeta yalnız bırakıldı” dedi.

Taşçıer, “ Ama tabi yandaş kesimi ayrı tutuyorum, vergileri affedildi , vergileri sıfırlandı. Borçları üç beş ay göstermelik ötelendi. Böyle Bir ortamdayız. Sadece esnaf mı ? , emeklinin aldığı maaş yetmiyor. Gençler işsiz 3 gençten 2 si yurt dışında yalamak istiyor. En önemlisi tüm bunları aşarız ama Türkiye hızla hukuksuzluğa sürükleniyor, koşarak gidiyor. Bugün 1 Temmuz Evet biz her fırsatta İstanbul sözleşmesinin vurguluyor bir gecede hukuksuz bir şekilde bu sözleşmeden çıktı” diye konuştu. 

Taşçıer son olarak, “Bu mücadeleyi daha da büyüterek artıracağız, Umudumuzu gelecek günlere olan inancımızı kaybetmiyoruz. Yarın da 2 Temmuz Onlar hep şunu söylüyordu. Metin Altıok, şöyle diyordu “ Kalanlar gidenler için şiir yazar”, Biz şiirden türküden ağıttan besleniyoruz. Bugüne kadar hep mağdur olduk, ama hiç bir zaman zali olmayı düşünmedik. Tekrar bizleri burada konuk ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Zamanında veya erken Millet İttifakının iktidar olacağının umuduyla hepinizi saygıyla selamlıyorum” diyerek konuşmasını bitirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Özgür Karabat ise, “Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’nin gülen yüzü olacak demiştim. Bu umutsuzluk koşullarda çok büyük bir umut var. Muşta , Bitlis’te , Siirt’te çok güzel tablolar vardı. Biz çarşıda kentin meydanında buluşmaya giderken, sonrasında biz aracın üstüne çıkarken istiklal marşı okunacak mı diye sordu. İstiklal marşı okunurken, iki sokak ilerideki çay içen esnaf ayağa kalktı, çay getiren çocuk durdu bekledi. Ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar Cumhuriyet Halk Partisi ortaya koyduğu Mustafa  Kemal Atatürk’ün oluşturduğu kurucu felsefeyi, kimse bu ülkeden söküp atamaz” dedi.

Karabat, “Felsefenin temelindeki kardeşlik ilkesini atamaz, hep birlikte ulus olma ilkesini atamaz. Bitliste gördüm, Muşta gördüm, Bitliste gördüm, dolayısıyla, Bu birlikteliğin ülkeyi şaha kaldırması kaçınılmaz. Tüm Politikalarla , hem kadrolarıyla Türkiye’yi krizden çıkarmış kadrolar hep burda, eğitim de aynı şekilde, kimi bakan yapsak derseniz, Türkiye zengin bir ülke, Türkiye kısa zamanda sorunlarını nasıl çözer, yeter ki adaletli gelir dağılımı olsun” dedi.

Karabat, “Piyasalarda düzelir, insanların durumda düzelir, buda sosyal demokrat bir yönetim anlayışından geçiyor. CHP mağdur Kesimlerin, işçilerin, ev kadınlarının, gençlerin , bilim adamlarının , akademisyenlerin umudu olacağız. Demokrasiyle dertleri var, Avrupa’dan bir kenara çekilip, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinde yırtar atarlar, Türkiye’yi Bir Avrupa Ülkesi yapmak istiyorlar, Kafaları farklı farklı , MKE’yi ikinci kez kurmak isteyenlere Türkiye İkinci Kez kuruldu Kurucusu da belli cevabını vermek istiyorum” diye konuştu.


Hendek Cumhuriyet Halk Partii İlçe Teşkilatındaki Partililerin sorularını yanıtlayan Milletvekilleri daha sonra halk ve esnafın sorunlarını dinledi.