Demokrat Parti Basın ve Propaganda Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada bahsi geçen kişinin partinin kurumsal hiyerarşisi içerisinde herhangi bir görevi olmadığı ifade edilerek, şu açıklama yapıldı;

“BEYANLAR HAKSIZ VE MESNETSİZ”

“Mersin ili Erdemli ilçesinde basına ve Adliye’ye intikal eden ‘İmamoğlu’na Kumpas’ iddiaları ile ilgili kurumsal kişiliğimize haksız, mesnetsiz illiyet bağı oluşturma gayret ve beyanlarını esefle takip etmekteyiz.

Öncelikle Demokrat Parti olarak 2019 Yerel Seçimlerinde Türkiye genelinde hiçbir siyasi parti ile ittifakımız olmamıştır.

“BAHSİ GEÇEN KİŞİNİN PARTİMİZDE BİR GÖREVİ YOKTUR”

Bahsi geçen kişilerden birisinin (E.T) geçmiş yerel seçim döneminde kısa bir süre ilçe başkanlığımızı yapmış ve ne bu iddialar ortaya çıktığında ne de bugün partimizin kurumsal hiyerarşisi içerisinde bir görevi bulunmamaktadır.

Kumpaslara, darbelere muhatap olmuş bir gelenek olarak meşru mücadele usullerinin dışında hiçbir yola başvurmadık, başvurmayız ve başvuranları da onamayız bilakis şiddetle kınarız.

“YANLIŞ VE HAKSIZ KANI OLUŞTURMA GAYRETLERİ VAR”

Yanlış ve haksız kanı oluşturma gayretlerine karşı hem Mersin İl Başkanlığımız hem de Genel Merkez Teşkilat İşleri Başkanlığımız gerekli tahkikat, takibatı yapmış ve kamuoyunu bilgilendirmiştir.