Demokrat Parti Sakarya İl Başkanı İsmail Ergül ve beraberindekiler, Sakarya Kahveciler Odası Başkanı Mehmet Altay’ı ziyaret ettiler.

Ziyarette konuşan DP il Başkanı İsmail Ergül, “Salgın dolayısıyla trilyonlarca dolarlık ek bütçeler yapan gelişmiş ülkelerin yanında Türkiye kısa çalışma ödeneği ve çok sınırlı bir kesime biner liralık yardım, yine çok sınırlı kesime 500-70 arası kira yardımı yapıyor sadece. Türkiye’nin en önemli gücü küçük işletmeleri, esnafları, toplumun sağduyusunu temsil eden adeta çimentosu diyebileceğimiz insanlarımızı işsiz hale getiriyoruz ve adeta bir dalga ile onları çalışma sisteminin dışına atacak bir süreci işletiyoruz. Bu süreçte halkımızın en ihtiyaç duyduğu devletimiz maalesef vatandaşımızın, esnafımızın, çiftçimizin, işçimizin yanında yeterince olamadı. Mart ayından bu yana en büyük sıkıntıyı çeken esnaf grubu arasında yer aldığını görürüz. Adeta bir yıla yakın zamandır unutuldu, terkedildi bu kesim. Ancak hatırlatmak kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz. Rahmetli Demirel’in güzel bir sözü var; “Seçim zamanı ile senet zamanı tez gelir” der. Kahveci esnafı son korona virüs tedbirlerinden sonra daha da mağdur hale geldi. SGK prim borçları affedildi ama gerçekte bakarsak çok da af sayılamayacağını görürüz." dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren Sakarya Kahveciler Odası Başkanı Mehmet Altay ise; "Bizleri ziyaret ederek onurlandıran Demokrat Parti il başkanı İsmail Ergül ve çalışma arkadaşlarından oluşan heyete teşekkür ediyorum. Kahvehanelerde oyun yasağının devam etmesinin birçok esnafı olumsuz etkilemiştir. Alışveriş merkezleri açıldı, oteller açıldı, otobüs ve uçaklar açıldı, ne hikmetse kahvehanelerde oyun yasağı kalkmadı. Esnaf kepenk kapatıyor. Tenceremiz kaynamıyor. Oyun yoksa müşteri de gelmiyor. Bizi Kovid-19 değil, açlık öldürecek” dedi. Biz bittik. İmdat diyoruz. Elinizi bize uzatın. Esnaf ve sanatkâr bu ülkenin omurgasıdır, bel kemiğidir.” dedi.