Demokrat Parti İl Başkanı İsmail Ergül’ün ev sahipliği ile gerçekleşen etkinliğe İl kadın Kolları Başkanı Nigar Akman, il Gençlik Kolları Başkanı Resul Biçer ile başkan yardımcıları ve il yönetimi katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlanan etkinlikte açılış konuşmasını il başkanı İsmail Ergül yaptı. Başkan Ergül, “ TBMM Sakarya Meydan Muharebesi’ni kazanan Mustafa Kemal Paşa’ya “Gazi” ünvanı ile “Mareşallik” rütbesinin verilmesi için İsmet ve Fevzi Paşaların Büyük Meclisine 16 Eylül 1921 tarihinde önerge verdiler. Zaferden sonra Başkomutan Mustafa Kemal Paşa’ya 19 Eylül 1921’de 153 sayılı kanunla “Mareşallik “ rütbesi ve “Gazilik” ünvanı verdi. Bundan sonraki aşama Türk ordusunun emperyalizmin desteklediği son düşmanı olan Yunan ordusunu denize dökmekti. “dedi.

İl kadın Kolları Başkanı Nigar Akman ise Sakaryalı vatandaşlarımızın bu şanlı günlerini tebrik ediyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere; İstiklal Savaşı’na giden yolda büyük mücadele örneği göstererek kahramanca yurdunu savunup Hakka yürüyen Aziz Şehitlerimizi bu anlamlı gün vesilesiyle rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu.

Etkinlik 6 yaşında İpek Kaya’nın “Sakarya Şiiri” okuması ve slayt gösteri sunumuyla sona erdi.