Yavuz, “ 17 Ağustos 1999 Marmara deprem kredileriyle ilgili vahim bir mesele var. Dünya Bankası’ndan 2000 yılında alınan kredi var. Bu kredi 450 milyon Euro’dır. Bu para 2002 yılında biz göreve gelince belirli aralıklarla Türk Parasına çevriliyor.  O günkü hükümet, yani koalisyon hükümeti burada yaptığı her şeyi belediyenin başına yıkmış. Bir kere bunu kabul edelim. Bu net o faturayı belediye başkanımız ve bizler ödüyoruz” dedi.

Yavuz, “Bugün yatırımlara baktığımızda bir çok yatırımı hükümete yıkıyoruz. En basiti Millet Bahçesi’ni biz Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin kaynaklarıyla mı yapıyoruz!  Ve ya Serdivan’da yine böyle bir çalışmamız var. Serdivan’daki alan düzenlemesi var. Orası çok güzel olacak. Bu şekilde bir çok çalışma var. Bunları merkezi kaynaklarla yapıyoruz. Bunlar yapılırken bizde bize düşeni yapıyoruz” dedi.

Yavuz, “İşte bu tip çalışmaları 2000 yılında hükümet belediyenin başına yıkmış. Bakın çok önemli bir noktaya işaret ediyorum. Alınan Euro belli aralıklarla Türk parasına çevreliyor. Belediyenin ödeyemediği her kuruşa yüzde 40 faiz ödeniyor. Bunu biz nerelerden nerelere geldiğimizi bilmeniz, hatırlamanız için söylüyorum” dedi.

Yavuz, “Dünya Bankası kredisi denebilir ama bu kredinin yüzde 40 faizi kim ödüyor! Bugün Dünya Bankası’ndan ihtiyaç kredisi alsanız yüzde 10 ile alırsınız. Bugün konut kredisi alsanız yüzde 8’lere kadar düşer. Bunlarında bilinmesi gerekiyor” dedi.

Nurettin Eryılmaz