//Şevval Geçin//

DEVA Partisi İl Başkanlığı'nda bugün yapılan basın açıklamasında yönetimde değişikliklere gittikleri belirtilirken, enflasyon rakamlarına da değinildi.

DEVA Partisi Sakarya İl Başkanı Mehmet Erdoğan, TÜİK rakamlarının verilerini açıklayarak ekonomik sistemin kötüye ilerlediğini ifade etti. Başkan Erdoğan, "“2002 tarihinde Ak Parti tek başına iktidara geldi. Genel başkanımız 13 yıl burada bakanlık yaptı ve Türkiye’deki ekonomik faaliyetleri yönetti.  Başkanımız devletin mahreminde daimi olarak bulunduğu için önemli bir devlet adamı olma özelliği kazandı. Genel başkanımızın döneminde enflasyonu yüzde 5’lere kadar indirdi,  İhracatı arttırdı. 2013 senesinden sonra bakanlık gibi bir görevde bulunmadı genel başkanımız” ifadelerini kullandı.

KÖTÜ YÖNETİM
2018 yılındaki ekonominin pek de iyi olmamasına rağmen ilerleyen zamanlarda daha da kötüye gittiğine dikkat çeken Başkan Erdoğan, "2018 de ekonomimiz kötüydü ama ilerleyen yıllarda daha da kötü olması 2018’i aratır oldu. Döviz kurlarında 2 kat bir artış oldu 2018’den bu yana. 2018’deki TÜİK rakamlarını kabul edersek birçok alanda enflasyon artarken istihdam oranı da düşmüştür. Elektrik fiyatları sanayi ve işletmelerde yüzde 168 hanelerde ise yüzde 105 artmış. Doğalgaz ise aynı şekilde neredeyse 2 katına çıkmış. 2018’de 89 bin 967 liraya alınan bir araç 292 bin TL civarında. Bir araba kendine 2 araba devlete alıyorsunuz. Bunların sebebi ise sistem değişikliğidir. 3 yıllık süre içerisinde liyakatsiz bir şekilde kendi başına karar alındı. Demokrasinin tam manasıyla işlemediği ve ekonominin iyi yönetilmediği ve kötü yönetim neticesinde halk yoksulluk ile mücadele ediyor. Bu durumun çözümü bu kötü yönetimden kurtulmaktır. Benim anlattıklarımı vatandaş zaten yaşıyor, biliyor. Hükümetin ömrünü tamamladığı zaten vatandaşlar tarafından belirlenmiştir” dedi.

TARAF TUTMUYORLAR
Seçimin yaklaşmasıyla birlikte bir taraf tutmadıklarını yeniden hatırlatan Başkan Erdoğan, "Bütün partilerin gelecekteki politikaya yöneliş parlementer sistem planları var. Bu sistemin olması için de anayasanın değişmesi lazım. 6 siyasi partinin temsilcileri bir araya gelerek biz parlementer sistemi ortak bir metin haline getirmek istiyoruz. Eğer gerçekleşirse genel başkanlar bu durumu açıklayacak. Biz hiçbir ittifakta değiliz. Buna seçim sürecinde karar vereceğiz" diye konuştu. SSK kavşağı'na da değinen Başkan Erdoğan Büyükşehirden bir açıklama yapmalarını beklediklerini ifade ederek, en kısa zamanda tamamlanması gerektiği çağrısında bulundu.

SORUNLARDAN BAHSETTİLER
Serdivan ilçe Başkanı Sinan Karabaş'ın başkanlıktan ayrılacağını belirtmesinin ardından yönetimde değişikliğe gidilerek yerine yeni biri geleceği belirtildi. Ayrıca Arifiye'de resmen teşkilat kurulduğu belirtildi. Kaynarca, Geyve ve Pamukova ilçe Başkanları ilçede yaşanan sorunlara değindi. DEVA Partisi Pamukova ilçe Başkanı İrfan Metin; “Pamukova tarım toprağından oluşuyor. Üzün hasadı başlandı. Fakat çiftçiler karşılığını alamıyor. Girdi maliyetleri yüzde 300 arttı. Ayva da aynı şekilde. Ayva dalında kaldı ve alıcı bulamıyoruz. Geçen sene 9 lira olan ayvanın şu anda 2 liraya alan yok. Çiftçi son derece mağdur. Bölgemiz ciddi manada bir çıkmaz içerisinde” şeklinde konuştu.