Hendek Belediyesi Ticaret Merkezi Konferans salonunda gerçekleşen Deva Partisi Hendek İlçe Teşkilatı 1'inci Olağan Kongresinde tek liste ile seçime giden Kurucu İlçe Başkan Fatih Güdü yeniden Başkan oldu.

Deva Partisi Hendek İlçe Teşkilatı 1'inci Olağan Kongresine Deva Partisi Sakarya İl Başkanı Mehmet Erdoğan, DEVA Partisi İlçe Başkanları, CHP İlçe Başkanı Nihat Bayraktar, Gelecek Partisi İlçe Başkanı Musa Akıcı, Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Faruk Özgür, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Vahdettin Çilek ve partililer katıldı. Güvenç Cengiz Divan Başkanı olurken Zeynep Karalıca, Esra Taşkın, Nilüfer Kaya ve Berat Ad katip üyeliği görevlerini yaptılar.

DEVA Partisi Hendek İlçe Kurucu Başkanı ve Başkan adayı olan Fatih Güdü yaptığı konuşmada “Uzun zamandır Hendek dışındaydım. Hendek’ten giderken Hendek Marmara’nın ve Sakarya’nın incisi bir ilçesi ve parlayan yıldızı olarak nitelendirilen bir ilçeydi. Hendek’e döndüğümde kaos ortamında buldum. Hem siyasi, hem ticari hem de yönetim olarak. Yıllar öncesi Hendek’e Eğitimde dışardan öğrenciler gelirdi. Şimdi ise bizden öğrenciler diğer ilçelere gidiyorlar. Eğitimde ne kadar geriye düşmüşüz ve ciddi anlamda gerilemişiz. Yıllar önce Hendek’te tüm özel bankaların şubeleri vardı. Diğer ilçelerde ise sadece devlet bankaları vardı. Burada ki kadar özel banka şubeleri yoktu. Şimdi ise Hendek’te özel bankalar şubelerini kapatıp diğer ilçelere gidiyorlar. Demek ki Ekonomik olarak da gerilemekteyiz. Marmara’nın lokomotifi Hendek’tir, ne yazık ki biz bunu iyi değerlendirememişiz.

Atatürk parkı ile ilgili düşüncelerini dile getiren Güdü “Atatürk parkının eski halinde Halı sahalar, Düğün Salonu, Botanik park ve Çocuk parkı vardı. Şimdi bir Kafe ve Nikah salonu yapıldı. 20 Dönüm arazi nereye gitti. Madem burayı Millet bahçesi yapılsaydı. Bugün bu spor kompleksinin yapılacağı alanda Millet bahçesi yapılmak isteniyor tartışması içerisinde olmazdık. Nitelikli istihdam merkezi yapılacak. Çok güzel ve başarılı bir uygulama. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Projenin yapıldığı alanda bulunan Osmanlı çadırı Hendek’te ciddi bir ihtiyacı karşılıyordu. Vatandaşlar düşük maliyetlerle nişan ve buna benzer cemiyetlerini yapabiliyordu. Buna alternatif yer oluşturuldu mu? Yapılan projede ona dair bir şey görmedik.

Hendek kör döğüş içerisinde Herkes birbirine karşı bir şeyler yapmaya çalışıyor. Ama alel aceleye getirilerek alternatif düşüncelerini gerektiği kadar düşünmeden alelacele karar verilerek Hendek’e zarar eriyorlar düşüncesindeyim. Ben bu yüzden siyasete girdim. Hendek’e faydamız olsun. Hendek’e gerçekten katma değer katan şeyler yapalım. Hendek’i daha güzel yerlere getirelim. Bunun içinde kavga döğüş değil, birlikte hareket ederek bunları gerçekleştirebiliriz. Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi. DEVA Partisi İl Başkanı Mehmet Erdoğan ülke gündemine ve teşkilatın önemine dair değerlendirmelerde bulunmasının ardından Kongrenin Hayırlı olması temennilerini iletti. Erdoğan “Hendek kongresi ile birlikte 8’nci ilçe kongremizi tamamladık. 10 İlçede teşkilatlandık. İki ilçemizde daha kongre var. 14 Kasım’da İl Kongremizi gerçekleştireceğiz. Genel Başkanımızda İl Kongremize katılacak. Hendekli hemşerilerimizi ve tüm Sakaryalıları İl Kongremize davet ediyorum. Genel Başkanımız önemli mesajlar verecek. İnşallah verilen mesajlar toplum tarafından dikkate alınacak, DEVA Partisi de inşallah önümüzde ki süreçte milletimizin teveccühüne mazhar olarak İktidara gelecek diye ümit ediyorum. Bununla ilgili de tüm gayretimizi göstereceğimiz konusunda hiçbir kuşkum yok. Kongremiz hayırlı olsun.” Dedi. Konuşmaların ardından seçime gidildi. Delegelerin kullandığı oy sonrası Kurucu Başkan ve Kongreye tek liste ile giren Fatih Güdü DEVA Partisi Hendek İlçe Başkanı oldu.

YÖNETİM KURULU:
EMRE SARI, MUHAMMED NALBANT, İBRAHİM SARIKAYA, GÖKSEL ÇAÇUR, ESRA TAŞKIN, YUSUF YILMAZ, ZEYNEP KARALICA, ŞEMSETTİN YAŞAR, SAADET KURNAZ, NİLÜFER KAYA, MUHAMMED TONGAL, SERKAN ŞAHİN, BARIŞ KOÇ, CANDEMİR GÜNDOĞDU