Demokrasi ve Atılım Partisi İl Başkanı Mehmet Erdoğan, hükümetin dün gece açıkladığı yeni kararlarla vatandaşa ve esnafa Ramazan Ayı’nı zehir ettiğini söyledi. Kabine toplantısının ardından açıklanan kararlarla birlikte Sakarya'daki işletmelerin Ramazan ayına kadar yüzde 50 kapasiteyle açılabildiğine ve Ramazan ayında tekrar kapanacağına dikkat çeken DEVA İl Başkanı Mehmet Erdoğan, “Madem çok yüksek riskli illerde de işletmeler açılabiliyordu neden aylardır Sakarya esnafını mağdur ettiniz. Neden Sakarya'yı da Şubat ayı içerisinde açmayarak cezalandırdınız. Sakarya halkının günahı neydi” diye sordu.

MİLLETİN AHI İKTİDARIN YAKASINDAN DÜŞMEYECEK
Bir işletmenin açılmasının kolay olmadığına değinen DEVA İl Başkanı Erdoğan, “İşyeri sahipleri 7-8 gün için toptancıdan mal mı alacak yoksa personelini geri mi çağıracak. Aylardır kapalı olan işletmelerini açılışa mı hazırlayacak. Bu kadar belirsizlik batan esnafımızın geleceğe umutla bakmasına da engeldir. Milletin ahı pandemi döneminde halkına sırt çeviren Ak Parti iktidarının yakasından düşmeyecektir” şeklinde konuştu.

BEDELİNİ MİLLET ÖDÜYOR
Pandemiyle ilgili alınan kararlara kimsenin itiraz etmediğini ifade eden DEVA İl Başkanı Mehmet Erdoğan, “Vakaların arttığı ve tedbirlerin sıkılaştırılması gerektiğinin farkındayız. Ancak tam kapanmaya giden Almanya ve Fransa gibi ülkelere baktığımızda kapanan ülkelerde hükümetler halklarına hibe para vererek sadece sağlıklarını düşünmelerini ve tedbirlere riayet etmelerini istiyor. Biz de ise vatandaşlardan tek beklenen sabır. Ekonominin çökmüş olması nedeniyle vatandaşa yardım edemeyen iktidar işletmeleri ne tam kapayabiliyor ne de tam açabiliyor. Onların yönetemedikleri ülkede bedelini de milletimiz ödüyor” dedi.

SİZE KURAL YOK VATANDAŞA KURAL VAR
Hükümetin aldığı kararlarla halkını düşünmediğinin bir kez daha gözler önüne serildiğine değinen DEVA Partisi İl Başkanı Erdoğan, “Sizin yardım etmediğiniz vatandaşlarımız ne yapsın? İşe gitmesin mi servise binmesin mi? Çaresiz kalan bu millet ne yapacak. Önce siz 20 bin kişilik kongreler yapmayarak kurallara uyun sonra vatandaştan belirlenen kurallara uymasını bekleyin. Size gelince kural yok vatandaşa kural var.

Mağdur olanlara hibe destek vermedikleri gibi milletten 31 Mart'ta kadar vergi ve SGK borçlarının ödenmesini istiyorlar. Aylarca haksız yere kapalı kalan esnaf bunları nasıl ödeyecek? Bir de eğer ödemezlerse yapılandırmalarının bozulacağını söylüyorlar. Bu tam anlamıyla kendi saltanatları için halkını açlığa ve sefalete mahkum eden iktidarın düştüğü acziyetin göstergesidir” dedi.

MİLLET BORÇLARINI NASIL ÖDEYECEK?
Hükümetin bir an önce pandemide mağdur olan sektörlere kredi ve vergi borçları ile yapılandırılmış borçların ödemesini 6 ay faizsiz ertelemesi gerektiğine değinen DEVA Partisi İl Başkanı Erdoğan, “Mevcut ticari borçlarını ödemeleri için esnafa ve işletmelere 6 ay ödemesiz düşük faizli kredi imkanı sunulmalıdır. Mağdur ettikleri vatandaşlara en az 3 ay boyunca hibe destek verilmelidir. İşletmeler 6 ay süre ile SGK primlerinden ve vergiden muaf tutulmalıdır veya bu ödemeler 6 ay ertelenmelidir” dedi.

BU MİLLET SİZİ AFFETMEYECEK
Ramazan ayının yaklaştığını da dile getiren DEVA Partisi İl Başkanı Mehmet Erdoğan, “Sizin tosuncuklar pudra şekeri almak için ihale kovalarken evine ekmek, yağ ve şeker götüremeyen vatandaşların sesine artık kulak verin. Kapanmanın getirdiği mağduriyetleri giderecek destekleri bir an önce açıklayın. Aksi takdirde mübarek ramazan ayını zehir ettiğiniz bu millet sizi affetmeyecektir” dedi.