Deva Partisi Sakarya İl Başkanı Mehmet Erdoğan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi; "Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı tebrik ediyor, tüm yavrularımızı gözlerinden öpüyorum. Milli irademizin tecelligahı TBMM'mizin 101. yıl dönümünü tebrik ediyorum. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir."

‘Meclisimizi tekrar ayağa kaldırmalı, işlevini artırmalıyız.’

Erdoğan; Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin milli iradenin tecelligahı, demokratik rejimin kalbi, tüm sorunların çözüm merkezi olduğunu belirterek, “Türkiye tüm sorunlarını derinliğine tartışarak, demokrasi ve hukukun üstünlüğü çerçevesi içerisinde aşacaktır” dedi. “Tarih boyunca birçok badireler atlatan Gazi Meclisimizi, iktidar partisinin uzantısı olmaktan çıkartmak zorundayız. Çünkü TBMM, milletimizin evidir, demokrasinin kalbidir. Zor günlerden bugünlere büyük bir birlik beraberlik içerisinde geldik. İyi günler ve kötü günler gördük, ama birlik ve dirlik içinde tarihteki yürüyüşümüzde hep ilerledik. Çok daha iyi günlere birlik ve dirlik içinde yürüyeceğiz.

Türkiye Büyük Millet Meclisinin ilk Başkanı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, Kurtuluş Savaşımızı sevk ve idare eden ilk Meclisteki tüm milletvekillerini bir kez daha rahmetle ve minnetle yad ediyorum. Tüm çocuklarımızın, tüm dünya çocuklarının bayramını kutluyorum.'' dedi.