/Nurettin Eryılmaz/

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi, 8  Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle il binasında açıklama yapan İl Başkanı Mehmet Erdoğan, pandemi nedeniyle zor günler geçiren esnafın sorunlarına da değindi.

Geçen hafta ortaya konulan kriterler doğrultusunda Sakarya'nın çok yüksek riskli iller arasında yer aldığını hatırlatan Erdoğan, "Maalesef Sakarya özellikle Marmara Bölgesi'nde yüksek oranda bir yüzdeyle kırmızı renge boyandı. Burada sorumluluk tüm herkese ait. Vatandaş olarak bize, yönetecilere... Burada sadece yöneticiyi suçlayıp bir suçlu aramaktansa yapacağımız tek şey Sakarya'daki bütün hemşehrelerimizin bu bilinçle Sakarya'yı tekrar eski canlı günlerine döndürmek için herkesin üzerin düşen görevi yapması gerekiyor." dedi.

Çok yüksek riskli Sakarya'da 7500 işyerinin şuanda kapalı olduğunu ifade eden Erdoğan, "Burada 7500 iş yeri demek, 7500 hane demek işveren olarak. Bir de çalışanları düşündüğümüz takdir dr en az 5 kişiyle çarptığımız zaman 35 bin kişilik bir işsizler ordusu. Günübirlik çalışanlar var maaşlı çalışanlar var 35 bin kişiyi bir 5 kişiyle çarparsak aile olarak 200 bin civarında vatandaşımızın rvinr ekmek girmiyor demektir. Bu çok büyük bir rakam. Biz mutlaka çok sorumlu davranmalıyız. Bu kötü durumdan, bu ekonomik şartlardan şehrimizi kurtarmanın tek yolu hepimizin aklımızı başımıza alıp, vatandaş olarak, yönetici olarak, sivil toplum örgütleri olarak herkes üzerine düşen görevi yapmalı. Şehrimizi bu karanlık günlerden başkası çıkarmayacak biz çıkaracağız. Bunun için herkesi sorumlu bir vatandaş olarak sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyorum." dedi.

Sakarya'da hiç işi olmayan yaklaşık 200 bin kişinin hiçbir sosyal güvencesi olmadan geçinmeye çalıştığını söyleyen Erdoğan, "Dolayısıyla bu önümüzdeki dönemde Sakarya'daki Allah korusun sosyal hadiselere, sosyal patlamalara, psikolojik sebeplere neden olur.  Şehrimiz daha kötü günler görür. Onun için hep beraber sorumluluk duyarak pandemi koşulundaki görevlerimizi yerine getirelim." dedi.