Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından programda konuşan Bölge Koordinatörü Metin Gürcan "Türkiye'nin cesur ve ahlaklı insanlarının bir araya geldiği DEVA Partisi olarak ülkeyi bu karanlıktan çıkarmak için çalışıyoruz ve Genel Başkanımız Ali Babacan'ın liderliğinde sizlerin de gayretleriyle bunu başaracağımıza inanıyoruz ve Türkiye'nin DEVA'sı hazır, Sakarya'nın DEVA'sı hazır diyoruz" dedi.

DEVA Partisi Sakarya İl Başkanı Mehmet Erdoğan ise konuşmasında "Türkiye artık yönetilemiyor ve her alanda yaşanan savrulma bu iktidarın sonunun geldiğini göstermektedir, artık muhalefette sadece sorunları değil bu sorunları çözümlerini de sıralayan DEVA Partisi vardır ve siyasetin merkezinden tüm vatandaşlarımıza sesleniyoruz gelin birlikte çözümün bir parçası olalım damla damla şehrimize, ülkemize DEVA olalım" dedi.

Konuşmalarının ardından DEVA Partisi Erenler İlçe Başkanlığı 1. Olağan Kongresi'nde oy verme işlemine geçildi. Kongrede tek aday olan Sedat Aslanboğa, DEVA Partisi Erenler İlçe Başkanlığına seçildi.