Platforma başkanlık eden Avukat Önder Döker, Sapanca gölündeki su seviyesinin düşmesi  konusundaki endişelerini ve Ada treninin Adapazarı garına gelmesi konusundaki  çalışmalarını anlattı. Gölü besleyen kaynaklar üzerine kurulu su firmalarının varlığı ve gölden su çeken kurumların uygunsuz kullanımlarına dikkat çekti.

Ziyarete ev sahipliği yapan DEVA Partisi Sakarya İl Başkanı Mehmet Erdoğan, suyun sonsuz bir kaynak olmadığını, değişen iklim şartları nedeniyle dünyada baş gösteren kuraklığın ülkemiz için de bir tehdit olduğunu ,Sapanca gölü gibi dünyada sayılı içme suyu kaynağına sahip çıkılması gerektiğini vurgulayarak, ‘’Değişen dünya bir çok kavramı genişletmiştir, gıda ve sağlık gibi konuların yanında su da ,stratejik bir ürün olarak, ulusal güvenlik konusu haline gelmiştir. Kişilerin ve kurumların sorumlu davranmalarını beklemekten çok, yasal düzenlemeler de gereklidir. Aksi taktirde bir kaç yıl içinde  su fakiri bir ülke, su fakiri bir şehir olabiliriz‘’ dedi.

Ada Treni konusunu da değerlendiren Mehmet Erdoğan, konuyu şehrin bir makro ulaşım planı içinde değerlendirdiklerini, plan dahilinde mevcut yerinde ya da alternatif bir istasyon oluşturularak önemli bir yolcu taşıma görevini devam ettirmesinin önemli olduğunu ve şehrin sembolü olan tren garının da muhtemel bir rant alanı olmaktan uzak tutulması gerektiğini söyledi.