DEVA Partisi Kadın Çalışmaları Başkanlığı programı doğrultusunda il binasında GMYK üyesi Evrim Rızvanoğlu’nun koordinatörlüğünde parti üyeleri ve gönüllüleri tarafından yoğun katılımla sağlanan istişare toplantıları gerçekleştirildi. Bu toplantılardan sonra ortak basın açıklamasına geçildi.

Basın açıklamasında DEVA Partisi İl Başkanı Mehmet Erdoğan güncel yerel konulardan bahsederek, ‘’ İlk açıklanan haritada vaka sayısı orantısından dolayı kırmızı renkte olan şehrimiz, 2 hafta boyunca önlemlere daha fazla dikkat ederek turuncu kategoriye geçiş sağladı. Bu gelişmeden sonra Sakarya’da bulunan işletmelerin açılacağını beklerken hiç bir değişiklik olmadı ve şehrimizin esnafı dükkanları açamadı. Biz Sakarya olarak resmen başarımızdan dolayı cezalandırıldık. Gösterdiği çabaya rağmen böyle bir karar ile karşılaşan şehrimizin insanı, devletin çifte standart uyguladığını düşündü ve bu doğrudur. Sakarya’da ki esnafımız aylardan beri pandemiden dolayı zorluk içinde, hükümetin esnafa verdiği desteklerin yetersiz olduğunu söylemeye zaten gerek yok. Bu yapılanların ne hakka ne vicdana sığan bir tarafı var. Çok riskli olan komşularımızda işletmeler açık, bizde kapalı. Bu çifte standartın değiştirilmesi gerekiyor. Vaka sayılarının tekrardan artmaya başladığı bu dönemde vatandaşlarımızdan maske,mesafe ve hijyen kurallarını uygulamaya devam etmelerini istiyoruz, kamu görevlilerinden de önümüzdeki haftadan itibaren şehrimizin esnafının hak ettiği açılışların verilmesini bekliyor, umut ediyoruz.’’ dedi.

Mehmet Erdoğan basın toplantısında Sakarya’da yapılması yine ertelenen şehir hastanesi konusuna da değinerek ‘’ Uzun zamandır şehir hastanesi yapılma kararının alınmasına rağmen yer seçimi ile alakalı uzun süre beklendi. En son Alancuma mevkiinde karar kılındı. Projeyi 8 katlı olarak yapmışlar ve proje Cumhurbaşkanı’ndan geri döndü. Şimdi ödenekleri çıkmış, alanı hazır bu şehir hastanesi projesinin, deprem bölgesi Sakarya’da 8 katlı olarak hazırlanmasına kim müsade etti? Son aşamaya kadar hükümet milletvekilleri, genel başkan yardımcıları hiç mi merak edip bakmamışlar projeye? Bu projenin bu şekilde hazırlanmasına kim müsade etti? Anlamakta zorluk çekiyorum. Yıllardan beri planlanan Şehir Hastanesi, projesi 8 katlı olduğu için geri döndü ve bütün süreç boşa gitti. Bu tam bir skandaldır. Projenin deprem bölgesi Sakarya’da 8 katlı olarak yapılması ayrı bir skandal, yıllardır seçim vaadi olarak kullanılmasına rağmen kontrol bile edilmeden yetkililere yollanıp geri dönmesi ayrı bir skandaldır. Sakarya için zaman kayıpları git gide artıyor. ‘’ dedi.

DEVA Partisi’nin ilçelerdeki durumu hakkında da basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan, ‘’ DEVA Partisi Sakarya İl Başkanlığı olarak ilçe teşkilatlandırma çalışmalarımızın sonuna geldik. Bildiğiniz gibi Sakarya İl Teşkilatı olarak çoğu ilçemizde kongremizi gerçekleştirerek, 14 Kasım’da Genel Başkanımız Ali Babacan’ın katılımı ile İl Kongremizi gerçekleştirmiştik. Şehrimizde DEVA Partisine ilgi vekatılım isteği çok fazla. Bu bizi çok memnun ediyor. İlçelerimizde teşkilatlanma çalışmalarında sona geldik. Ramazan Bayramından sonra kongre gerçekleştirmediğimiz ilçelerimizde de büyük bir coşku ile kongrelerimi gerçekleştireceğiz. Sakarya’nın DEVA Partisine ihtiyacı ve ilgisi var bunu gittiğimiz her yerde görüyoruz. 2 Temmuz’da Sakarya’da kurmak için yetki aldığımız partimizin 1 yıl geçmeden bütün ilçelerini bitiriyor ve kongrelerini gerçekleştiriyoruz. ‘’ dedi.

Basın toplantısı sırasında söz alan DEVA Partisi Kurucular Kurulu ve GMYK üyesi Evrim Rızvanoğlu; ‘’ Bugün bu toplantıyı planladığımızda, Sakarya’ya misafir olarak gelmek için uyandığımda bu kadar üzücü bir sabaha uyanacağımı bilmiyordum. Bir gece yarısı kararnamesi ile Merkez Bankası Başkanının değiştiğini ve ülkemizin İstanbul Sözleşmesinden çekildiğini öğreniyoruz. Bu çok üzücü bir durum ve tam bir hayal kırıklığı. İstanbul Sözleşmesi kadınların kazanılmış bir hakkıydı, çok önemliydi. Bunu kaybetmiş olmak çok üzücü ve bunu tekrar geri kazanmak zorundayız. Biz buradan Sivil Toplum Örgütlerine, her zaman yanlarında olacağımızı ve her türlü desteği vereceğimizi bildirmek isteriz çünkü onların kazanılmış haklarını savunma hikayesinde bizler partimiz olarak her zaman İstanbul sözleşmesinin yanında olduk. DEVA Partisi kurulduğundan beri kadınlarımız her zaman sistemin içinde yer aldı ve almaya devam edecektir. Hepimiz farklı geçmişlerden gelebilir, farklı inançlara sahip olabilir, farklı yaşayış tarzlarını benimsemiş olabiliriz. Ancak tek bir gerçek var, hepimizin hayali iyi bir Türkiye’de yaşamak, güzel sabahlara uyanmaktır. ‘’ dedi.