//Nurettin Eryılmaz-Şevval Geçin//

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü İdris Şahin, Baro ziyareti, TÜRK-İŞ ziyareti, Kaynarca ilçe ziyareti gibi çeşitli temaslarda bulunmak üzere Sakarya'ya geldi.

Şahin, Sakarya programına basın buluşması ile başladı. Erenler'de bulunan bir otelde basınla bir araya gelen Şahin, erken seçimle ilgili flaş açıklamalarda bulundu.

18 ay gibi bir sürede DEVA Partisi olarak 81 ilde 670 ilçenin tamamında teşkilatlanma imkanına sahip olduklarını belirten Şahin, "Ülkemizde toplam 473 teşkilatlanması gereken ilçe var ama DEVA Partisi olarak bunların 670'inde ilçe düzeyinde teşkilatlanmamızı tamamladık." dedi.

"SAKARYA TEŞKİLATIMIZDAN GURUR DUYUYORUZ"
Sakarya teşkilatından gurur duyduklarını ifade eden Şahin, "Sakarya, Kocaeli ve Düzce illerinin ilçeler bazında olmak kaydıyla en erken teşkilatlanan ve kongrelerini yaparak DEVA Partisi'nin 29 Aralık 2020 tarihi itibariyle ülkede yapılacak seçimlere girme hakkını kazanmasında öncülük eden illerden birisi Sakarya. Dolayısıyla biz Sakarya teşkilatımızdan gerçekten gurur diyoruz." şeklinde konuştu.

"SEÇİM 2022 KASIM'DA"
Türkiye'de çok önemli siyasi gelişmelerin olduğunu söyleyen DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü İdris Şahin,  2022 yılının Kasım ayında seçim yapılacağını öngördüklerini ifade ederek  "Her ne kadar seçimin 2023'te yapılacağı söylense de hızla bir seçim sürecine doğru gidiyoruz. Bizim tahminimiz seçim yasasında bir değişiklik yapılması halinde 2022'nin Kasım ayı gibi bir seçim öngörüyoruz. Malumunuz anayasanın 21. maddesi 116. maddelerin son derece açık bir şekildeyken, sayın Cumhurbaşkanı 2 sefer üst üste seçilmiş Cumhurbaşkanı olarak görevini sürdürüyor. Cumhurbaşkanı'nın yeniden seçilebilmesi için erken seçim kararı gerekiyor. Bir daha aday olabilmesi için anayasanın 116. maddesi çerçevesinde seçimlerin yenilenmesine karar verilmesi gerektiğine inanıyoruz. Seçimlerin yenilenmesine karar vermeleri halinde de vaktinden önce bir seçimin de kaçınılmaz olduğunu görüyoruz." dedi.

"AK PARTİ'NİN MİLLETLE OLAN GÖNÜL BAĞI KOPUYOR"
DEVA Partisi olarak gittikleri her yerde AK Parti'nin milletle olan gönül bağının koptuğuna şahit olduklarını kaydeden Şahin, " Muhalefet partileri de artık sahada ve halkın nabzını tutuyor. Cumhurbaşkanı hükümet sistemi ile ülke keyifi bir şekilde güç zehirlenmesi ile yönetiliyor. DEVA Partisi olarak gittiğimiz her yerde AK Parti'nin milletle olan gönül bağının koptuğuna şahit oluyoruz. Ekonominin gittiği noktaya hepiniz şahitsiniz. Bu durum genel başkanımıza ülkenin ne kadar ihtiyacı olduğunu gösteriyor." dedi.