SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Başkan Ergül açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Ülkemizde alınan tedbirler her geçen gün artırılırken, önümüzdeki birkaç gün içinde sokağa çıkma yasağı da gündeme gelmişken; hükümetin, ihale ve inşaat işlerini bir kenara bırakmasını, vatandaşın gerçek ve öncelikli gündemi olan “işi ve aşı hakkında” tedbirler alması gerekmektedir. Ülkemizde böylesine olağanüstü koşulların yaşandığı, bütün vatandaşların Korona virüs salgını nedeniyle geleceğinden endişe ettiği, hatta paniklediği bir dönemde, söz konusu düzenlemelerinin yapılması da,  ister istemez akıllara “Koyun Can Derdinde, Kasap Et Derdinde” atasözünü hatırlatmaktadır.

FEVKALADE BİR ORTAM

Bugün vatandaşlarımız gelecek ay ev kirasını, su ve elektrik faturasını, okul taksitini nasıl ödeyeceğini düşünmekte, kendisinin ve ailesinin yaşamından ve geleceğinden endişe etmektedir. Böylesine fevkalade bir ortamda bile, inşaat gibi, ihale gibi konuları kendi önceliği olarak görmeye devam ediyor. Bu tür uygulamaları böylesine olağandışı zamanlarda yapmakta hiçbir sakınca görmemektedir. Bu tür ihaleleri ya da idari kararları birkaç aylık kısa bir süre için bile olsa bekletemiyor. Bütün bu yaşananlar ışığında, haliyle, bizler de kendimize soruyoruz. Acaba birilerine verilmiş bir söz ya da taahhüt mü var?   

OLAĞANÜSTÜ KOŞULLAR

Demokrat Parti olarak, böylesine olağanüstü koşullarda yapılan böylesi uygulamaları şiddetle kınıyoruz. Hükümetin, içinden geçmekte olduğumuz durumun vahametini anlayarak, inşaat ihaleleri ve imar ile ilgili düzenlemeler yapmak yerine, 82 milyon vatandaşımızın sağlığı nasıl korurum diye düşünmesini bekliyoruz. Ayrıca, ülkemizi yönetenlerin halkınızın bugün yaşamakta olduğu ve giderek derinleşen sıkıntıları çözmeye, vatandaşın işi ve aşı ile ilgili tedbirler almaya davet ediyoruz.”